«Rīgas kausos» startēs vairāk nekā 100 atlētu no 15 valstīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

5. jūnijā plkst. 18:00 stadionā «Daugava» Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību rīko starptautiskās vieglatlētikas sacensības «Rīgas kausi». Šogad sacensībās tiks izcīnīti kausi sešās disciplīnās – šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 100 m/b sievietēm, 100 m vīriešiem, tāllēkšanā sievietēm un lodes grūšanā vīriešiem, TVNET informē organizatori.

«Rīgas kausu» galvenais mērķis ir radīt interesantu un spraigu cīņu sacensību sektorā pašmāju sportistiem, lai labāk sagatavotos sezonas galvenajiem startiem Eiropas čempionātā un Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Dalību sacensībām apstiprinājuši vairāk nekā 100 atlētu no 15 valstīm. Skatītājiem būs iespēja redzēt arī spēcīgākos pašmāju sportistus - gan tos, kuri jau ir izpildījuši atlases normatīvus Londonas Olimpiskajām spēlēm, gan tos, kas tos centīsies sasniegt.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna runājot par atbalstu sacensībām: «Mēs vēlamies atdzīvināt seno Rīgas kausu tradīciju, kāda tā bija pirms vairākiem desmitiem gadu, kad sacensības bija vērienīgākais sporta pasākums pilsētā, kur sportistiem bija gods un vēlme piedalīties un skatītājiem liela, neviltota interese skatīties atlētu startus, – tādas šīs sacensības pašvaldība redz nākotnē.»

Savukārt Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis uzsver sacensību nozīmi: ««Rīgas kausi» būs viena no pēdējām atlases sacensībām, startam Eiropas čempionātā, kā arī lai gatavotos Olimpiskajām spēlēm Londonā. Sportistiem būs iespēja ne tikai sacensties, bet arī pildīt normatīvus Eiropas čempionātam un Olimpiskajām spēlēm. Mēs esam centušies radīt maksimāli labus apstākļus visiem atlētiem, gan tiem, kas ir izpildījuši normatīvus, gan tiem, kas centīsies tos sasniegt.»

Sacensību «Rīgas kausi» direktore Ieva Zunda: «Izsaku lielu pateicību par sacensību organizēšanu Rīgas domei un Latvijas Vieglatlētikas savienībai, kā arī Sportland un NIKE par atbalstu dāvanu karšu sarūpēšanā, kas būs vērtīgas balvas pašmāju sportistiem. Tāpat arī Nippon Auto – par iespēju notestēt un iebraukt jauno Honda auto, nodrošinot ārzemju atlētu transportēšanu uz vietas, kā arī citi sponsori – Rīgas Centrāltirgus, Gutta, Everest, Lāču ledus, Syform un Elier. Runājot par sportistiem, vēlos uzsvērt, ka «Rīgas kausos» piedalīsies pieci Latvijas rekordisti – Madara Palameika, Māris Urtāns, Ronalds Arājs, Aiga Grabuste, Dmitrijs Jurkevičs, kā arī pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, Pekinas Olimpisko spēļu medaļnieks Ainārs Kovals un vieglatlētu jaunās paaudzes pārstāvji Laura Ikauniece, Līna Mūze, Rolands Štrobinders.»

«Rīgas kausos» būs iespēja redzēt arī Lietuvas rekordistu 100 m skrējienā – Rytas Sakalauskas, Paragvajas vidējo distanču skrējēji Maria Caballero un Uzbekistānas šķēpmetēju Anastasiju Svečņikovu (Anastasiya Svechnikova), kura bija Pekinas Olimpisko spēļu jaunākā dalībniece (15 gadi un 334 dienas). Sacensību programmā ir paredzēti arī divi 100 m skrējieni neredzīgiem sportistiem ar pavadoni un vājredzīgiem sportistiem, kuros piedalīsies arī divi Latvijas atlēti – Edgars Kļaviņš un Konstantīns Mešalkins, kuri izpildījuši A atlases normatīvu Londonas Paralimpiskajām spēlēm tāllēkšanā.

Paužot atbalstu sportistiem un aicinot skatītājus uz «Daugavas» stadionu 5.jūnija vakarā, Ilze Ulinska, Nippon Auto Biznesa attīstības un kvalitātes vadītāja, teic: «Rīgas kausi ir viena no lieliskākajām iespējām klātienē redzēt mūsu labākos vieglatlētus pirms Londonas Olimpiskajām spēlēm. Šajās sacensībās viņiem jānostiprina pārliecība par saviem spēkiem, lai uz gada svarīgāko notikumu varētu doties ar pamatotiem sapņiem par panākumiem. Sapņiem ir spēks – vēstī Honda filozofija, un mēs novēlam, lai sapņi materializējas olimpiskajās medaļās.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu