Japiņš: tipiskākās velobraucēju kļūdas - neprasme pareizi sēdēt un braukt grupā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rūpējoties par dalībnieku drošību, Tele2 Rīgas velomaratona rīkotāji 21. un 28. maijā plkst. 17.30 Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, S. Eizenšteina ielā 2, Rīgā, organizē bezmaksas nodarbības. Treniņos riteņbraucēji tiks instruēti par drošu braukšanu grupā un pareizu uzsēdi, kā arī citiem svarīgiem jautājumiem.

Igo Japiņš, Tele2 Rīgas velomaratona organizators, Romāna Vainšteina, kā arī citu olimpisko čempionu riteņbraukšanā treneris, atzīmē: «Piedalīšanās treniņos ir lieliska iespēja tiem, kas gatavojas startēt maratonā. Būs iespēja apgūt riteņbraukšanas pamatus, lai, dodoties distancē, varētu justies droši un komfortabli. Treniņos kopā ar mani ikviens varēs apgūt, kā pareizi gatavoties sacensībām, noregulēt uzsēdi uz velosipēda un kādu velosipēda rāmi (augstumu) izvēlēties. Tāpat sacensībās lieti noderēs iegūtās zināšanas par pareizu braukšanu grupā un to, kā braukt distancē tā, lai taupītu spēkus.»

Pulcēšanās: 21. un 28. maijā plkst. 17.30 Biķernieku kompleksajā sporta bāzē pie skatītāju tribīnēm.

Šogad Tele2 Rīgas velomaratons notiks 3. jūnijā, pulcējot gan profesionālus sportistus, gan amatierus, ģimenes ar bērniem un uzņēmumu komandas.

Riteņbraucēji tiek aicināti pieteikties kādai no trīs maratona distancēm – aktīviem riteņbraucējiem piemērotajai Credit24 Sporta distancei (83,4 km), Tautas distancei (32 km) un Ģimenes braucienam (16 km). Visu distanču velobraucējiem starts tiks dots pašā pilsētas sirdī – 11. novembra krastmalā. Tālāk maršruts vīsies pa Krasta ielu, pāri Dienvidu tiltam un atpakaļ, Pārdaugavā trase ies pa Mūkusalas ielu zem Akmens tilta un pāri Vanšu tiltam. Finiša taisne būs krastmalā pie Prezidenta pils.

Tradicionāli Tele2 Rīgas velomaratonu 27. maijā ievadīs Rīgas bērnu minimaratons, kas norisināsies Uzvaras parkā. Lielā maratona ietvaros notiks arī UCI starptautiskas sacensības ar ārzemju profesionālo komandu līdzdalību - Rīgas GP (186,9 km).

Plašāka informācija un reģistrēšanās Tele2 Rīgas velomaratonam - internetā www.velo.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Tele2 un priekšapmaksas kartes Zelta Zivtiņa klientiem līdz 31. maijam ir iespēja saņemt 25% atlaidi dalības maksai. Reģistrējoties maratonam, dalībnieki tiek aicināti pieteikties ERGO nelaimes gadījumu apdrošināšanai.

Pirmo reizi Rīgas velomaratons norisinājās 1983. gadā. Tas ir vecākais, lielākais un visplašāk apmeklētais velobraukšanas pasākums Rīgā. Kopš 2002. gada to organizē Igo Japiņa sporta aģentūra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu