«Nordea» Rīgas maratonā uzvar Kenijas un Krievijas sportisti (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Nordea» Rīgas maratona galvenajā distancē svētdien pie panākumiem tika Kenijas sportists Kurgats Tituss Kipkorirs un krieviete Iraida Aleksandrova, liecina organizatoru informācija.

Uz pjedestāla divi kenijieši

Vīriešu konkurencē Kipkorirs 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 16 minūtēs un 53,3 sekundēs, par četrām sekundēm apsteidzot japāni Tomoja Šimizu. Savukārt trešo vietu ieņēma vēl viens Kenijas sportists Phariss Irungu Kimani.

Labākais no latviešiem bija Andrejs Ješko, kurš finišu sasniedza pēc divām stundām, 34 minūtēm un 22 sekundēm, ierindojoties desmitajā vietā.

Tikmēr sievietēm Aleksandrova distanci beidza divās stundās, 37 minūtēs un 37 sekundēs, par gandrīz četrām minūtēm apsteidzot kenijieti Miriamu Vangari. Savukārt trešā bija Ugandas skrējēja Jane Sūto.

No Latvijas sportistēm piekto vietu ieņēma Indra Pluce, bet tikai sestā finišēja Dace Lina, kura pretendē uz dalību Londonas olimpiskajās spēlēs un aizvadīja otro maratonu divu nedēļu laikā.

Pusmaratonā triumfē Žolnerovičs un Prokopčuka

Pusmaratonā uzvarēja Latvijas Olimpieši Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Prokopčuka.

21,098 kilometrus garo distanci Latvijas rekordists pusmaratonā Žolnerovičs pieveica stundā, sešās minūtēs un četrās sekundēs, par 46 sekundēm apsteidzot Jāni Girgensonu. Savukārt trešais finišēja Mareks Florošeks.

Savukārt sievietēm Prokopčuka finišēja pēc vienas stundas, desmit minūtēm un 27 sekundēm, par gandrīz deviņām minūtēm apsteidzot Ilonu Marheli, kura arī pretendē uz vietu Latvijas Olimpiskās izlases sastāvā Londonā. Tikmēr trešo vietu ieņēma baltkrieviete Jeļena Kudeleviča.

Desmit kilometru distancē vīriešiem labākais bija Kristaps Kaimiņš, finišu sasniedzot 33 minūtēs un 12 sekundēs, kurš apsteidza Andreju Dmitrijevu un Aigaru Matisonu. Savukārt sievietēm uzvaru ar rezultātu 39 minūtes un 34 sekundes izcīnīja Irīna Štūla-Pankoka, sekoja Baiba Muzikante un Lāsma Sondora.

Savukārt piecu kilometru distancē pirmais finišu sasniedza Kaspars Briška - 15 minūtes un 52 sekundes. Viņam sekoja Dmitrijs Serjogins un Konstantīns Koženovs. Sievietēm labākā bija Diāna Panovska, kura finišēja pēc 19 minūtēm un 34 sekundēm, apsteidzot Ingu Priedi un Elizabeti Priekuli.

Šogad lielākajā maratonā Baltijā piedalījās vairāk nekā 18 000 skrējēju, tostarp vairāk nekā 1850 ārzemju dalībnieku no 59 pasaules valstīm.

Šogad pirmo reizi «Nordea Rīgas maratons» startēs ar Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) piešķirto Bronzas līmeņa kvalitātes zīmi, kļūstot par pirmo maratonu Ziemeļeiropā ar augsto kvalitātes novērtējumu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu