BK «Ventspils» nekvalificējās «Final Four» turnīram (13)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Zaudējumu izšķirīgajā (3.) FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla spēlē otrdien piedzīvoja BK «Ventspils» vienība, kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 78:82 piekāpās Ungārijas čempionvienībai Solnokas «Olaj KK». Līdz ar to Kurzemes klubs nekvalificējās sacensību «Final Four» turnīram.

Spēles pirmos punktus guva viesi, tomēr «Ventspils» atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas un pārņēma vadību ar 5:2. Turpinājumā pāris sekmīgi uzbrukumi izdevās «Olaj KK» basketbolistiem un viņi izvirzījās vadībā ar 9:7, taču cīņas nākamajās minūtēs «Ventspils» veica izrāvienu 17:4, kas pēc pirmajām desmit spēles minūtēm ļāva iekrāt 11 punktu pārsvaru - 24:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi «Ventspils» pārsvaru samazināja līdz 20:26, taču tuvāk nespēja tikt, bet Latvijas klubam pēc vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā izdevās iekrāt desmit punktu pārsvaru (34:24). Mača turpinājumā veiksmīgāk gan nospēlēja «Olaj KK» basketbolisti, kas veica 10:4 izrāvienu un pietuvojās līdz četru punktu attālumam - 34:38.

Pašā trešās ceturtdaļas sākumā «Ventspils» komanda vēl saglabāja nelielu pārsvaru, taču pēc nospēlētām piecām minūtēm vadībā ar 45:44 jau atradās «Olaj KK» basketbolisti. Pēc Dianes precīzā trīspunktu metiena Latvijas klubs uz brīdi atguva vadību, taču iekrāt lielāku pārsvaru mājiniekiem neizdevās. Turpmākajās trešās ceturtdaļas minūtēs viesi nospēlēja nedaudz pārliecinošāk un pirms pēdējās ceturtdaļas «Ventspils» komandai bija divu punktu deficīts - 50:52.

Spēles noslēdzošās ceturtdaļas sākumā «Olaj KK» vienība iekrāja piecu punktu pārsvaru, tomēr «Ventspils», pateicoties Toda Ebernetija un Bērziņa precizitātei uzbrukumos, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā ar 60:58.

Lielāku pārsvaru mājiniekiem gan neizdevās iegūt, jo «Olaj KK» basketbolisti gandrīz uz katru sekmīgu «Ventspils» uzbrukumu atbildēja ar to pašu, turklāt laukuma saimnieki nesekmīgi spēlēja aizsardzībā. Tas Ungārijas klubam ļāva atgūt iniciatīvu un divas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām «Ventspils» komandai bija sešu punktu deficīts - 65:71.

Atlikušajā laikā «Olaj KK» basketbolisti droši kontrolēja notikumus laukumā un neļāva pretiniekiem būtiski samazināt pārsvaru, līdz ar to «Ventspils» komandai nācās samierināties ar zaudējumu un izstāšanos no Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra.

Rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 17 punktiem bija Stīvens Grejs, ar gūtiem 15 punktiem izcēlās Artūrs Bērziņš, bet 13 punktus pievienoja Mamadi Diane.

Tikmēr uzvarētāju rindās 20 punktus guva Obijs Troters, bet Ākošs Horvāts panākumu kaldināja ar 15 punktiem.

BK «Ventspils» - Solnokas «Olaj KK» 78:82 (24:13, 14:21, 12:18, 28:30)

Atlēkušās bumbas: 33 - 31

TVNET jau vēstīja, ka abu komandu pirmajā spēlē otrdien Ventspils olimpiskajā centrā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 82:63 svinēja laukuma saimnieki, bet otrajā mačā ar 82:76 panākumu savā laukumā guva «Olaj KK» komanda.

BK «Ventspils» un «Olaj KK» tiesības spēlēt izslēgšanas mačos nopelnīja pēdējā kārtā. Ungārijas vienība savā laukumā dramatiskā cīņā ar 96:94 apspēlēja Vācijas «Telekom Basket». Savukārt Kurzemes klubs 94:92 spraigā cīņā pagarinājumā pieveica Francijas komandu Ruānas «Chorale».

Ungārijas klubam nav lielas pieredzes Eiropas kausos, jo šis ir tikai trešais izgājiens starptautiskā arēnā. Pirmais notika sen – 1994./1995. gada sezonā vēl Korāča kausā.

Savukārt iepriekšējā sezonā FIBA Izaicinājuma kausā ungāri finišēja jau pēc regulārās sezonas, jo savā grupā ar trim panākumiem un neveiksmēm palika trešajā vietā.

«Ventspils» arī pagājušajā sezonā tika līdz FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, tajā 1-2 piekāpjoties Ostendes «Telenet» vienībai no Beļģijas.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu