Kauņas muzikālais teātris rīko izrādi "Žalgira" atbalstam

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kauņas muzikālais teātris nolēmis palīdzēt savas pilsētas basketbola klubam "Žalgiris", kas ilgu laiku cīnījies ar nopietnām finansiālajām grūtībām, - otrdienas vakarā tas aicinājis visus komandas atbalstītājus uz skatītāju iemīļoto amerikāņu komponista Kola Portera mūzikla "Skūpsti mani, Keit!" izrādi, kuras ieņēmumi tiks pārskaitīti kluba kontā.

Ja visas biļetes tiks pārdotas - un otrdienas priekšpusdienā teātra pārstāvji prognozēja, ka tā būs, - teātris varēs palīdzēt komandai ar 18 000 litu (3672 latiem).

Kā atgādinājis teātra direktors Benjamins Želvis, Kauņas "Žalgiris" lietuviešiem jau padomju laikos bijusi "cerību komanda", kas ar savām uzvarām iedvesmojusi viņus un palīdzējusi saprast, ka spēks ir vienotībā. "Tagad mums jāsniedz klubam morāls atbalsts, kā vien mēs to spējam," viņš piebildis.

8.martā Kauņas sporta hallē "Žalgira" atbalsta koncertā, kurā piedalījās daudzi pazīstami Lietuvas mūziķi un grupas, izdevās savākt gandrīz 80 000 litu (16 320 latus).

"Esam tikai budžeta iestāde, tāpēc mūsu ieguldījums nebūs īpaši liels, tomēr gribam apliecināt "Žalgirim" arī savu atbalstu," teikusi teātra preses sekretāre Lina Stankevičūte.

"Priecājamies, ka iniciatīva atbalstīt mūsu komandu parādās dažādos sabiedrības slāņos. Esam pateicīgi māksliniekiem, kas ierosinājuši šādu ideju," sacījis kluba ģenerāldirektors Pauļus Motejūns.

Marta beigās Lietuvas uzņēmēji izveidoja asociāciju "Žalgira fonds", kas apvieno Kauņas basketbola kluba sponsorus, gādājot, lai "Žalgiris" saņemtu pastāvīgu finansiālo palīdzību un lai šie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi. Tādējādi iecerēts radīt kluba basketbolistiem maksimāli labvēlīgus apstākļus palikt komandā. Asociācija rūpēsies arī par spēlētāju rehabilitāciju, viņu sociālajām interesēm un tiesībām un centīsies dot savu ieguldījumu arī kluba popularizēšanā. Kā izteicies asociācijas valdes priekšsēdētājs Visvalds Matijošaitis, tās tuvākais uzdevums ir palīdzēt klubam netraucēti pabeigt šo sezonu.

Sākotnēji vēlmi pievienoties asociācijai izteica vairāk nekā 30 Lietuvas uzņēmumi, bet Matijošaitis paudis cerību, ka līdz gada beigām tās biedru skaits pieaugs līdz simtam.

Sekot Kauņas Valsts muzikālā teātra paraugam un atbalstīt "Žalgiri" iecerējis arī Kauņas Leļļu teātris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu