BK «Ventspils» viesos uzvar «Zorg En Zekerheid»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma «Top 16» turnīra I apakšgrupas piektās kārtas spēlē trešdien izcīnīja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas izbraukumā ar rezultātu 60:57 pieveica Nīderlandes vienību Leidenes «Zorg En Zekerheid».

Rezultatīvākais «Ventspils» komandā bija Mamadi Diane, kurš guva 18 punktus, bet Stīvens Grejs izcēlās ar 13 punktiem.

Savukārt «Zorg En Zekerheid» rindās 13 punktus iekrāja Arvins Slagters.

Spēles sākumā «Ventspils» izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr turpinājumā cīņa bija ļoti līdzīga un nevienai komandai neizdevās iekrāt lielu pārsvaru. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas klubs atradās vadībā ar 14:13, bet otrās ceturtdaļas gaitā «Ventspils» spēja panākt sešu punktu pārsvaru, ko laukuma saimnieki līdz pirmā puslaika beigām samazināja līdz minimumam - 24:25.

Pēc pārtraukuma nedaudz sekmīgāk spēlēja «Ventspils» komanda, kurai trešās trešdaļas vidū bija astoņu punktu pārsvars (34:26), taču turpinājumā «Zorg En Zekerheid» basketbolistiem izdevās veikt nelielu izrāvienu un panākt neizšķirtu, bet pirms ceturtās ceturtdaļas «Ventspils» bija vadībā ar 42:39.

Arī ceturtajā ceturtdaļā cīņa bija ļoti līdzīga un rezultāts auga lēni, tomēr «Ventspils» komandai bija neliels pārsvars. Minūti pirms mača pamatlaika beigām Latvijas klubs atradās vadībā ar plus seši (59:53), un atlikušajā spēles laikā viesiem nebija pa spēkam atspēlēties.

Otrajā I grupas spēlē otrdien Vācijas vienība Oldenburgas «Ewe Baskets» ar 82:80 savā laukumā uzveica Ruānas «Chorale» vienību no Francijas.

I grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām «Chorale», «Ewe Baskets» un «Ventspils» kontā ir pa trim uzvarām, bet «Zorg En Zekerheid» iekrājusi vienu panākumu.

Pēdējo sestās kārtas spēli Latvijas klubs aizvadīs 28. februārī, kad savā laukumā uzņems «Chorale» basketbolistus.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu