Olimpiskais čempions Hukers zaudējis pārliecību par saviem spēkiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Esošais olimpiskais čempions kārtslēkšanā austrālietis Stīvens Hukers atklājis, ka viņš ir pilnībā zaudējis pārliecību par saviem spēkiem un netic, ka Londonas Olimpiādē viņam būs pa spēkam aizstāvēt savu titulu.

Esošais olimpiskais čempions kārtslēkšanā austrālietis Stīvens Hukers atklājis, ka viņš ir pilnībā zaudējis pārliecību par saviem spēkiem un netic, ka Londonas Olimpiādē viņam būs pa spēkam aizstāvēt savu titulu.

Hukers, piesaucot pārliecības trūkumu un ceļgala savainojumu, kas viņam nopietni traucēja jau pagājušajā gadā, izlēmis šosezon vairs nestartēt vietējā mēroga sacensībās.

«Šobrīd mans autopilots nestrādā. Tas ir vienkāršākais veids, kā izskaidrot to vietu, kur šobrīd atrodos,» izteicies Hukers. «Dotajā brīdī mani ir pametusi pārliecības sajūta, kas nepieciešama, lai ieskrietos ar kārti pilnā ātrumā un lēktu sešu metru augstumā.»

Nestartējot Austrālijas mēroga sacensībās, Hukeram ir laiks līdz 11.jūnijam, lai izpildītu olimpisko kvalifikācijas normatīvu - 5,72 metri.

«Esmu nervozs, jo patiešām ļoti vēlos Londonā censties aizstāvēt savu titulu. Vēlos būt tur kopā ar saviem komandas biedriem. Ceru, ka tas ir sasniedzams mērķis,» piebilda Hukers. «Esmu drošs, ka šī ir tikai pagaidu situācija, kuru atrisināšanu un tikšu uz Londonu.»

Hukers atklājis, ka pirmās ceļgala savainojuma sekas viņš izjutis jau pirms 18 mēnešiem.

«Šaubas par savu ķermeni kļuva par sava veida dēmonu manā galvā. Tas sarežģīja manas domas, bet kārtslēcējam šāda situācija ir katastrofāla,» uzskata Hukers. «Lai sasniegtu labus rezultāts, kārtslēcēja prātam ir jābūt tīram. Ja pirms lēciena galva ir pilna ar domām un aprēķiniem, nekas nesanāks.»

2009.gadā Hukers uzstādīja visu laiku otro labāko rezultātu kārtslēkšanā telpās, Bostonas vieglatlētikas ziemas sacensībās pārvarot sešu metru un sešu centimetru augstumā novietoto latiņu.

Līdz šim augstāk ir lēcis tikai leģendārais Ukrainas sportists Sergejs Bubka, kura uzstādītais pasaules rekords ir 6,15 metri.

Hukers ir arī 2009.gada pasaules čempions, 2010.gada pasaules čempions telpās un divkārtējs Britu sadraudzības spēļu čempions.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu