Virslīgas ģeogrāfija varētu papildināties ar Ādažiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Buivids

Florbola klubs «Ādaži» pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja jau 17. uzvaru pēc kārtas Latvijas čempionāta pirmās līgas Centra grupā. Vai tik pārliecinošs sniegums liecina par to, ka nākamajā sezonā virslīgas ģeogrāfijā parādīsies jauns punkts? Pat FK «Ādaži» pārstāvis Edgars Ikstens pagaidām uz šo jautājumu nevar atbildēt.

FK «Ādaži» ceļš augšup pa Latvijas klubu rangu sākās 2009./2010. gada sezonā, kad vispirms ādažnieki regulārajā čempionātā uzvarēja visās 16 spēlēs, bet izslēgšanas turnīrā ar 2:0 uzveica gan FK «Valka», gan «Pēdu nav/Burtnieku novadu».

Nākamajā sezonā Pierīgas komanda sekmīgi debitēja pirmajā līgā, regulārajā čempionātā izcīnot trešo vietu, pa priekšu palaižot tikai pēcāk virslīgā iekļuvušās «Valmieru» un FK «Jūrmala». Izslēgšanas turnīrs apliecināja iepriekš noteikto rangu, jo FK «Ādaži» pusfinālsērijā ar 0:2 zaudēja «Valmierai».

Līdz ar to otro sezonu ādažnieku aizvada pirmajā līgā, ar 17 panākumu sēriju gan apliecinot, ka šo sportisko līmeni pazīstamā trenera Andra Pīlupa vadītā komanda jau pāraugusi. Vidzemes zonā tikpat pārliecinoši startē FK «Madona» florbolisti, kuri šosezon arī nav piedzīvojuši nevienu neveiksmi. Tiek prognozēts, ka tieši šīs komandas varētu izspēlēt pirmās līgas čempionu titulu, neatkarīgi no finālsērijas iznākuma saņemot ceļazīmes uz virslīgu.

«Florbolam Ādažos ir gana senas tradīcijas, bet florbola kluba veidošana saistīta ar Jāņa Kvedera aktivitātēm. Dažādu citu komandu veidošanās un izjukšanas rezultātā, ņemot vērā tuvumu līdz galvaspilsētai, tad arī pamazām nostabilizējās spēlētāju grupa, kura vēlējās pārstāvēt tieši Ādažus. Jau iepriekšējās divās sezonās ar uzvaru vispirms otrajā, bet pēc tam arī ar bronzas medaļām pirmajā līgā FK «Ādaži» bija izveidojis savu vārdu Latvijas florbolā,» uzsver FK «Ādaži» pārstāvis Edgars Ikstens. «Šajā sezonā mūsu klubu pārstāv arī otra komanda – otrajā līgā startējošā FK «Ādaži/Exel». Neatkarīgi no mums Ādažos darbojas jauniešu florbola grupas, no kurām nākotnē varētu būt papildinājums arī mūsu vienībai. Daži no viņiem jau startē otrajā līgā.»

Lai arī pirmās līgas izslēgšanas turnīrā startēs astoņas komandas, taču neapšaubāmas favorītes ir tieši abu grupu līdervienības – FK «Ādaži» un FK «Madona». Līdz ar to domas neviļus saistās ar nākotnes plāniem.

«Skaidrs, ka mūsu galvenais konkurents par pirmās līgas čempionu titulu būs līdz šim nezaudējušā Madonas komanda, kas arī iepriekš mums bijis sīvs pretinieks. Protams, mūsu mērķis ir šīs ceļazīmes izcīnīšana uz virslīgu, bet pēc tam jau nāksim kopā, lai izvērtētu iespēju FK «Ādaži» spert nākamo soli augšup,» spriež Ikstens. «Nešaubīgi, ka svarīgākais jautājums ir par finansējuma piesaistīšanu, jo virslīga tomēr saistās ar lielākiem izdevumiem – vairāk spēļu, tālāki izbraucieni. Līdz šim lielā mērā esam balstījušies uz pašu spēlētāju ieguldīto darbu un pūlēm, tādēļ arī no viņiem būs atkarīgs šis svarīgais lēmums.»

FK «Ādaži» rindās ir ne mazums pieredzējušo florbolistu kā Armīns Ābols, Valters Streļuks, Raimonds Ūdris, Ainārs Anis, kā arī piecu pasaules čempionātu dalībnieks Jānis Anis. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 34 punktiem ir 19 gadus vecais Jānis Boroduška, bet tikai par punktu mazāk ir 13 gadus vecākajam Aināram Anim.

«Sastāvā ir vairāki spēlētāji ar lielu virslīgas pieredzi, taču viņi ir likuši noprast, ka labprāt palīdzēs izcīnīt ceļazīmi uz Latvijas florbola eliti, bet nav plānojuši atgriezties šādas raudzes turnīrā,» piebilst komandas pārstāvis. «Ja lēmums par startu virslīgā būs pozitīvs, tad komandas veidošanas procesā noteikti sauksim viņus palīgā. Skaidrs, ka sekmīgai dalībai virslīgai būs nepieciešama sastāva papildināšana.»

Lai arī florbols ne tuvu nav viens no Ādažu prioritārajiem sporta veidiem, taču vismaz tuvākajā laikā komanda neplāno mainīt atrašanās vietu. Pagājušajā sezonā kluba otrā komanda ar nosaukumu FK «Saulkrasti» startēja Latvijas čempionāta otrajā līgā, taču turpmāka sadarbība neizvērsās, jo kūrortpilsēta tomēr ir daudz tālāk par Ādažiem. Līdz ar to papildu izmaksas.

«Ar Ādažu pašvaldības vadības pārstāvjiem esam runājuši, informējuši par saviem plāniem,» atklāj Ikstens. «Jau iepriekš mums bija lielākie panākumi komandu sporta veidos, jo abās sezonās tika izcīnītas medaļas. Varbūt izcīnītā vieta virslīgā varētu kaut ko mainīt?!»

Līdz regulārā čempionāta beigām FK «Ādaži» atlicis aizvadīt trīs spēles. 13. februārī savā laukumā tiks uzņemta SK «Babīte», bet 18. un 19. februārī Daugavpilī mači ar tuvāko sekotāju «Latgali». Pirmās līgas abu grupu labākās četras komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, aizvadot to no ceturtdaļfināliem līdz pat fināliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu