Apbalvoti Latvijas un Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāžu laureāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ”LMT” centrālajā ēkā notika Latvijas un Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāžu laureātu apbalvošana.

6. un 7. februārī Ērgļos notika 14. Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā startēja vairāk nekā 700 dalībnieki, 82 komandās no 15 pašvaldībām. Sacensības norisinājās un uzvarētāji tika noskaidroti septiņos sporta veidos - distanču slēpošanā, slidošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un kamaniņu sportā. Viens no vērtējumiem ir skolu vērtējums. Šogad spēcīgākie ir Madonas pilsētas 1.vidusskolas skolēni - 7 zelta, 2 sudraba un 4 bronzas medaļas, otrajā vietā ierindojās Siguldas valsts ģimnāzija – 4 zelta un 3 sudraba medaļas un trešajā vietā Madonas valsts ģimnāzija - 2 zelta, 4 sudraba un 2 bronzas medaļas.

No 15. līdz 21. februārim Polijas reģionā Šlonsk-Beskidi notika Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā piedalījās 1100 jaunie sportisti no 45 Eiropas valstīm. Latviju olimpiādē pārstāvēja 28 sportisti piecos sporta veidos: distanču slēpošanā, biatlonā, kalnu slēpošanā, snovbordā un daiļslidošanā.

Trešo vietu un bronzas medaļu distanču slēpošanā sprintā ieguva Rinalds Kostjukovs no Madonas, kurš izcīnījis pirmo medaļu Latvijas komandai Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes pastāvēšanas vēsturē.

Sportistus sveica Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Mobilā telefona viceprezidente Laura Keršule, Latvijas Gāzes valdes loceklis Jorgs Tumats, Swedbank sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ivars Svilāns, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktora vietnieks – sporta politikas nodaļas vadītājs Edgars Severs.

Laureāti balvās saņēma kausus un sertifikātus sporta inventāra iegādei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu