NBA pirmais baltiešu duets: Biedriņš un Jasikēvičs! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Vērienīga astoņu spēlētāju darījuma rezultātā no Indiānas "Pacers" uz Goldensteitas "Warriors" trešdien tika aizmainīts Lietuvas nacionālās komandas izcilais saspēles vadītājs Šarūns Jasikēvičs. Šā rīta spēlē viņš un citi jaunieguvumi vēl nepiedalījās, kamēr mūsu Andris Biedriņš spēlēja rezultātīvi, bet "Warriors" piedzīvoja zaudējumu Losandželosā pret "Clippers".

Pārmaiņas "Warriors" rindās brieda visu sezonu (vismaz par to baumoja) un kļuva reālākas ar katru nākamo komandas zaudējumu. Sapurināties kaut kā vajadzēja arī "Pacers" komandai, kas līdzīgi kā "Warriors" Rietumu konferencē šobrīd balansē uz Austrumu konferences "play off" robežas.

Un tātad - Dons Nelsons bija izlēmis, ka turpmāk iztiks bez abiem baltajiem, vēl nesen komandas līderiem un vilcējiem - spēka uzbrucēja Troja Mērfija un aizsarga Maika Danlīvija, kā arī vēl viena 4-5 numura Aika Diogu un aizsarga Kīta Makleoda.

No Indianapolisas uz Oklendu savukārt pārcelsies 26 gadus vecais spēka uzbrucējs Els Haringtons (vid. sp. 15 p.+ 6,3 a.b.), vieglais uzbrucējs Stefens Džeksons (14,1 p.), uzbrucējs Džošs Pauels un, protams, mums un šķiet, ka arī Andrim Biedriņam visinteresantākā darījuma nianse - Eiropas čempions un olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Šarūns Jasikēvičs.

30 gadus vecajam Jasikēvičam šī ir tikai otrā sezona NBA, taču nostiprināties "Pacers" pamatsastāvā viņam tā arī neizdevās. Kopumā ņemot, "Jasika" šīs sezonas statistika nav nemaz tik peļama - vidēji gūti 7,4 punkti un trīs rezultatīvas piespēles.

Šarūns Jasikēvičs.
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/AFI

Atliek cerēt, ka Jasikēvičs atradīs kopīgu valodu ar garo latvieti un Biedriņš savukārt pratīs saņemt slavenās Jasikēviča piespēles, ko leitis dod, skatoties citā virzienā un teju vai aizvērtām acīm. Nebūtu jau nekas pretim, ja NBA izveidotos atraktīvs un rezultatīvs baltiešu tandēms!

Atgriežoties pie šā rīta spēles, jāsaka, ka "Warriors" trenerim Nelsonam bija par ko lauzīt galvu, jo lielā darījuma un savainojumu rezultātā viņa rīcībā bija palikuši tikai pieci konkurētspējīgi spēlētāji... Džeisons Ričardsons, Mikaels Pjetrī un Adonals Foils savainoti, Patriks O''Braients līdz šim bijis tikai "dziļā" rezervē, bet no NBA "Development league" uz ātru roku izsauktais Renaldo Meidžors uzreiz nespēja iekļauties komandas spēlē.

Lai nu kā, bet visu šo faktoru summa bija zaudējums izbraukumā Losandželosas "Clippers" ar 109:115. Rezultāta starpība it kā neliela, taču samazināt to "karotājiem" izdevās tikai spēles izskaņā. Uzvaru "Clippers" faktiski jau bija nodrošinājuši trešās ceturtdaļas vidū, kad panāca 27 punktu pārsvaru.

Andris Biedriņš šā rīta spēlē 38 minūšu laikā guva 14 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra divas pretinieku piespēles. Precīzākais NBA metējs arī šoreiz bija uzdevumu augstumos - mērķi sasniedza septiņi no deviņiem divpunktu metieniem!

Kelena Azubuike (no labās) cenšas apspēlēt "Clippers" spēlētāju Krisu Keimenu.
Kelena Azubuike (no labās) cenšas apspēlēt "Clippers" spēlētāju Krisu Keimenu. Foto: ESPN.com

Ar 28 punktiem rezultatīvākie Goldensteitas komandas rindās šorīt bija Kelena Azubuike no Anglijas un Monta Ellis, savukārt Bairons Deiviss izcēlās ar 23 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzvarētājiem 27 punkti un 11 atlēkušās bumbas Eltona Brenda rēķinā.

Abu komandu savstarpējā mačā pirms pāris dienām, uzvaru Oklendā svinēja "Warriors", taču tagad nepatīkams zaudējums, kas "Clippers" turnīra tabulā ļauj pietuvoties vienas uzvaras attālumā. Rietumu konferencē "Warriors" un "Clippers" ieņem attiecīgi devīto un desmito vietu.

Nākamo spēli, jau ar svaigajiem spēkiem ierindā, "Warriors" aizvadīs sestdien savā laukumā ar Klīvlendas "Cavaliers" un pašu Lebronu Džeimsu un lietuviešu milzi Židrūnu Ilgausku priekšgalā. Biedriņam būs ko darīt.

Citu spēļu rezultāti: Toronto "Raptors" - Sakramento "Kings" 101:85, Vašingtonas "Wizards" - Ņujorkas "Knicks" 99:98, Šarlotes "Bobcats" - Ņūdžersijas "Nets" 85:92, Detroitas "Pistons" - Jūtas "Jazz" 99:100, Milvoki "Bucks" - Čikāgas "Bulls" 90:99, Memfisas "Grizzlies" - Filadelfijas "76ers" 118:102, Minesotas "Timberwolves" - Atlantas "Hawks" 88:105, Hjūstonas "Rockets" - Fīniksas "Suns" 91:100, Sanantonio "Spurs" - Losandželosas "Lakers" 96:100, Portlendas "Trail Blazers" - Klīvlendas "Cavaliers" 94:76.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu