Šovakar: "Latvijas Gada balva sportā 2006"! (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Šodien Rīgā, Dailes teātrī, tiek pasniegta "Latvijas Gada balva sportā 2006". Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē Latvijas Televīzijas 1. kanālā no pulksten 19.30. "Latvijas Gada balva sportā 2006" tiks pasniegta 14 nominācijās. Pēc pilksten 21.00 svinīgo ceremoniju apmeklēs arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Nominācijai "Labākais Latvijas sportists" izvirzīts basketbolists Andris Biedriņš, biatlonists Ilmārs Bricis, vieglatlēts Staņislavs Olijars, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis.

Nominācijai "Labākā Latvijas sportiste" izvirzīta basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma, kamaniņu braucēja Anna Orlova, vieglatlēte Jeļena Prokopčuka un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Uz titulu "Labākais Latvijas treneris" pretendē Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris Ainārs Čukste, Latvijas vadošo šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka, Olijara treneri - Ludmila Olijare un Aleksandrs Čumokovs, Prokopčukas treneri Aleksandrs Prokopčuks un Leonīds Strekalovskis, kā arī Latvijas biatlona izlases treneris Vitālijs Urbanovičs.

Nominācijai "Labākā Latvijas komanda" izvirzīti bobslejisti Jānis Miņins/Daumants Dreiškens, Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu hokeja izlase un Latvijas U-18 hokeja izlase.

Uz titulu "Gada uzlecošā zvaigzne" pretendē basketbolists Andris Biedriņš, hokejists Kaspars Daugaviņš, tenisists Ernests Gulbis, basketbolists Ernests Kalve un biatloniste Madara Līduma.

Nominācijai "Gada sporta notikums Latvijā" izvirzīta "Arēna Rīga" atklāšana, basketbola spēles "Arēnā Rīga", pasaules čempionāta hokejā rīkošana Rīgā, Latvijas hokeja U-18 izlases uzvara pasaules čempionāta 1. divīzijā, kā arī Vienības velobrauciens.

Uz titulu "Gada ieguldījums Latvijas sportā" pretendē Biedriņš, basketbola komandas "Barons/"LMT menedžments, Staņislavs Olijars/Ludmila Olijare, Kirovs Lipmans un Guntis Ulmanis, kā arī Prokopčuka.

Nominācijai "Par cīņas gribu" izvirzīts Ilmārs Bricis, Latvijas hokeja izlases U-18 izšķirošais mačs spēlē pret Dānijas izlasi, kā arī Mārtiņš Rubenis.

Nominācijai "Godīga cīņa" izvirzīta Latvijas futbola izlase, kas vienmēr parāda korektu spēli un pozitīvu attieksmi pret saviem līdzjutējiem, Latvijas hokeja izlases spēlētāja Jāņa Sprukta uzruna līdzjutējiem pārtraukt nekārtības spēlē pret Kanādas valstsvienību, kā arī Dakaras rallija dalībnieki Māris Saukāns/Andris Dambis, kas izstājas no rallija pēc negadījuma pašās rallija beigās.

Nominācijā "Paraugs sportā" pretendentus izvirzīja Latvijas Olimpiskā komiteja, olimpiešu klubs un atlētu komisija. Šī balva pienāksies sportistam, kurš ar cīņas sparu un neatlaidību ir kļuvis par paraugu jaunajiem talantiem sportā. Uz balvu nominācijā "Paraugs sportā" pretendē Raimonds Bergmanis, Ivans Klementjevs un vieglatlēts Modris Liepiņš.

Jeļena Prokopčuka arī šogad ir galvenā favorīte uz gada balvu nominācijā "Labākā sportiste" un viena no favorītēm arī līdzjutēju balsojumā nominācijā "Populārākais sportists, sportiste".
Jeļena Prokopčuka arī šogad ir galvenā favorīte uz gada balvu nominācijā "Labākā sportiste" un viena no favorītēm arī līdzjutēju balsojumā nominācijā "Populārākais sportists, sportiste". Foto: EPA/AFI

Pretendentus nominācijām "Populārākais sporta veids Latvijā" un "Populārākais Latvijas sportists" izvirzīja sporta līdzjutēji, balsojot Latvijas Olimpiskās komitejas mājaslapā "www.olimpiade.lv", portālā "www.delfi.lv", laikrakstā "Diena" un žurnālā "Sports" publicētajās anketās. Kopumā balsojumā saņemtas nedaudz vairāk nekā 8000 balsis par populārāko sportistu un gandrīz 9000 balsis par populārāko sporta veidu.

Uz populārākā sporta veida titulu pretendē basketbols, florbols, futbols, orientēšanās un hokejs. Par šiem sporta veidiem līdzjutēji nobalsojuši 6645 reizes. Savukārt uz populārākā Latvijas sportista titulu kandidē Biedriņš, Gulbis, Prokopčuka, Olijars un orientēšanās sporta pārstāvis Mārtiņš Sirmais. Par šiem sportistiem līdzjutēji nobalsojuši 4327 reizes.

Uzvarētāji šajās abās nominācijās tiks noteikti līdzjutēju balsojumā balvu pasniegšanas ceremonijas tiešraides laikā.

Vienā nominācijā balvas ieguvējs jau ir zināms - "Latvijas Gada balvu sportā 2006" par mūža ieguldījumu saņems mūsu valsts hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps.

Tāpat šodien tiks pasniegta balva nominācijā "Gada sporta skolotājs", kura uzvarētāju noteiks Izglītības un zinātnes ministrija. Uz "Gada sporta skolotāja" titulu kandidē Gunārs Ikaunieks no Kusas pamatskolas Madonas rajonā, Austris Āboliņš no Drabešu internātpamatskolas Cēsu rajonā, Jānis Knodze no Jēkabpils 3. vidusskolas, Andris Siksnis no Priekuļu Lauksaimniecības tehnikuma, Ivars Prīsis no Bauskas 1.vidusskolas, Ingrīda Anzenava no Jelgavas 4. pamatskolas, Voldemārs Losevs no Rīgas Jāņa Poruka vidusskolas un Jevgeņijs Dembovskis no Rīgas 34. arodvidusskolas.

Par Latvijas 2005. gadā labākajiem sportistiem atzīti svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un vieglatlēte Jeļena Prokopčuka. Savukārt par populārāko sporta veidu līdzjutēju balsojumā tika atzīts orientēšanās sports, bet sportistu - Prokopčuka.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu