Kanādā aizstāv Krosbiju pēc IIHF kritikas par atteikšanos spēlēt PČ (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kanādas hokeja jumtorganizācija "Hockey Canada" un valstsvienības spēlētāji uzskata par nepamatotu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kritiku Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznei Sidnijam Krosbijam par atteikšanos spēlēt pasaules čempionātā (PČ).

IIHF savā mājaslapā trešdien publicētajā rakstā apgalvoja, ka zvaigznes, kas atsakās spēlēt PČ, pagriež muguru ne tikai savai valstij un faniem, bet arī sistēmai, kas viņus padarījusi bagātus un slavenus. IIHF komunikāciju direktora Simona Semberga sacerētajā vēstījumā Krosbijs pieminēts līdzās Henrikam Zeterbergam un Niklasam Bekstrēmam.

Sembergs apgalvo, ka noguris var būt kalnracis vai vientuļa māte, nevis NHL čempionātu noslēdzis 22 gadus vecs spēlētājs.

Savukārt "Hockey Canada" vīriešu valstsvienības direktors Skots Salmonds IIHF rakstu nodēvēja par neadekvātu, jo Krosbijs šosezon ir spēlējis ne tikai NHL čempionātā, kur Pitsburgas "Penguins" kapteiņa pārstāvētā komanda izstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet arī Vankūveras olimpisko spēļu turnīrā. Tādēļ apsūdzēt Krosbiju nav pamata, nešaubās Salmonds.

No Vankūveras olimpiskajās spēlēs zelta medaļas guvušajiem kanādiešiem PČ spēlē tikai uzbrucējs Korijs Perijs, taču viņam nešķiet, ka citi Kanādai ir palikuši parādā, noraidot piedāvājumu doties uz Vāciju. NHL regulārās sezonas 82 spēles, olimpiskais turnīrs un vēl spēles NHL izslēgšanas turnīrā ir ļoti liela slodze, tādēļ atteikumi spēlēt PČ jāuztver ar izpratni, paskaidroja Perijs.

Par netaisnīgu Krosbija pieminēšanu rakstā nosauca arī Kanādas izlases kapteinis Rejs Vitnijs, norādot, ka IIHF nav nojausmas, cik smaga ir NHL sezona. Vitnijs uzskata par loģisku IIHF vēlmi savā turnīrā redzēt lielākās zvaigznes, taču viņš iesaka starptautiskajā federācijā padomāt, kā padarīt savu turnīru pievilcīgāku tāda līmeņa spēlētājiem kā Krosbijs.

Ceturtdien Kanādas izlase PČ ceturtdaļfinālā tiksies ar Krieviju, kam Vācijā palīdz vairākas NHL slavenības.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu