Tūrisma speciālisti paredz vairāk nekā 3000 Latvijas hokeja fanu klātbūtni PČ Vācijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Pasaules čempionātā (PČ) Vācijā Latvijas valstsvienību varētu atbalstīt vairāk nekā 3000 hokeja fanu, turklāt prāva līdzjutēju daļa par ceļojumu uz Manheimu, iespējams, izšķirsies pēdējā brīdī, aģentūrai BNS pastāstīja tūrisma aģentūras "Travel Art" sporta braucienu konsultante Inese Krūmiņa.

Ekonomiski grūtākos laikos arī hokeja fani meklē jebkuru iespēju ietaupīt, tomēr nevēlas atteikties no iespējas būt klāt PČ. Viskarstākās hokeja noskaņas Manheimā varētu valdīt Latvijas izlases pirmajā spēlē sestdien pret Šveici, prognozēja Krūmiņa. Par pirmo grupas turnīra spēli interese ir arī Manheimai tuvējās Šveices līdzjutējiem, tādēļ lētākās biļetes vairs nav dabūjamas.

Vācija relatīvi zemāku izmaksu dēļ Latvijas līdzjutējiem ir pateicīga valsts, tādēļ hokeja līdzjutēji aktīvi lūko dažādas iespējas, lai būtu klāt valstsvienības spēlēs. Līdzjutēju finanšu situācijas lejupslīde izpaužas centienos ietaupīt uz naktsmītņu rēķina, izvēloties pieticīgāka līmeņa pakalpojumus. Ja senāk bez ilgas domāšanas rezervēja vietas triju zvaigžņu viesnīcās, tad tagad cilvēki ir ar mieru nakšņot divu zvaigžņu viesnīcās vai hosteļos, pastāstīja Krūmiņa. Vistaupīgākie, braucot domubiedru kompānijā, Latvijas izlases pirmās trīs spēles PČ klātienē varētu redzēt pat par nepilniem 150 latiem, lēsa Krūmiņa.

Atšķirībā no līdzšinējiem čempionātiem tūristu piesaistīšanai daudzas kompānijas piedāvā atlaides gan ceļam, gan dažādiem pakalpojumiem. Hokeja fanu atzinību ir izpelnījies "Baltikums" piedāvājums iegādāties apdrošināšanas polisi, kas ir spēkā, arī personai esot alkohola reibuma stāvoklī, klāstīja Krūmiņa. Turklāt apdrošināta ir ne tikai alus cienītāja veselība, bet arī viņa civiltiesiskā atbildība, kas novērš problēmas kādu nejaušu nekriminālu nodarījumu dēļ. "Cilvēki vispirms pasmejas, bet pēc tam šo polisi nopērk," piemetināja Krūmiņa.

Aptuveni trešā daļa fanu ceļojumu organizēšanā paļaujas uz tūrisma aģentūru pakalpojumiem, bet pārējie ir gatavi visu darīt paši, teica Krūmiņa. Kā jaunu tendenci Krūmiņa uzsvēra citās valstīs dzīvojošo latviešu arvien lielāko interesi par PČ, un šogad organizētas grupas plāno ierasties gan no Apvienotās Karalistes, gan Īrijas.

Nedaudz vairāk kā desmitā daļa hokejmīļu braucienam uz PČ parasti sarosās pēdējā brīdī, kad nacionālā izlase jau ir noslēgusi visas pārbaudes spēles, pauda Krūmiņa. Lai gan vēlākiem braucējiem jārēķinās ar mazāku naktsmītņu izvēli, viņi var baudīt arī vienu otru priekšrocību, piemēram, tikt pie labām biļetēm, kas tirdzniecībā nonāk pēc rīkotāju sadarbības partneru atteikuma tās iegādāties.

Par Latvijas hokeja fanu tikšanās vietu Vācijā varētu kļūt krogs "Manheimas Četri balti krekli", un tas būs noderīgs ne tikai "Aldara" alus un Normunda Jakušonoka koncertu cienītājiem, atgādināja Krūmiņa. Ik dienu krogā darbosies informācijas centrs, kas citā valstī nonākušajiem līdzjutējiem palīdzēs risināt dažādas pēkšņi radušās problēmas. Krodziņš atrodas pilsētas centrā, un tas kalpos arī kā Latvijas ceļotāju tikšanās vieta.

Savukārt aģentūras "Impro Ceļojumi" ceļojumu konsultante Santa Vītola aģentūrai BNS norādīja, ka braucienu uz hokeja PČ daudzi tūristi plāno apvienot ar iepirkšanos Vācijā, radu un draugu apciemošanu. Faniem piedāvā arī apvienot hokeja valstsvienības atbalstīšanu ar tradicionālu tūrisma objektu iepazīšanu.

Tūrisma firmu pārstāvji atgādina ceļotājiem neaizmirst mājās karogus un citus līdzi jušanas atribūtus. Par jaunu tendenci hokeja fanošanas kultūrā Krūmiņa nosauca īpašas rotas sievietēm, kas izstrādātas sarkanbalsarkanās krāsās un nešaubīgi ļauj noteikt to valkātājas favorītu komandu.

Hokeja fanu braucienus uz PČ līdzās "Travel Art" un "Impro Ceļojumiem" organizē arī "Express Travel" un "Relaks Tūre", taču daudz pieticīgākā apmērā, pakalpojot atsevišķu klientu individuālām vēlmēm.

PČ pirmās kārtas grupas spēles Latvijas izlase aizvadīs Manheimā, turnīru sākot pret Šveici. Čempionāta turpinājumā Latvija 10.maijā spēlēs pret pēdējo divu gadu pasaules vicečempioniem Kanādas hokejistiem, bet 12.maijā cīnīsies pret Itālijas valstsvienību. Pēc priekšsacīkšu spēlēm trīs labākās katras grupas izlases iekļūs otrajā kārtā. Latvijas pārstāvētās B grupas trio turpmāk turpat Manheimā spēlēs pret trim labākajām komandām no C grupas, kur turnīru sāks Zviedrijas, Čehijas, Norvēģijas un Francijas izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu