Ralfs Šūmahers šosezon turpinās startēt DTM

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Vācu sportists Ralfs Šūmahers trešdien parakstījis līgumu ar DTM salonautomobiļu sacīkšu komandu "Mercedes-Benz", tādējādi kļuvis skaidrs, ka viņš nesekos vecākā brāļa Mihaela piemēram un šogad, visticamāk, neatgriezīsies kādā Pirmās formulas (F-1) sacīkšu komandā.

"Braukšana DTM man sagādā prieku, un "Mercedes" dod iespēju sacensties visaugstākajā līmenī. Domāju, ka autosacīkšu faniem būs interesanti pavērot, kā mēs abi braucam ar "Mercedes" mašīnām - Mihaels F-1, bet es DTM," atklāja Šūmahers jaunākais.

Ralfs Šūmahers jau divas sezonas ir piedalījies DTM sacīkstēs, taču joprojām ne reizi nav uzvarējis un pērn izcīnīja tikai 11 punktus.

Jaunā DTM sezona sāksies 25.aprīlī un noslēgsies oktobrī.

LETA jau vēstīja, ka 2009.gada nogalē Ralfs Šūmahers pieļāva iespēju atgriezties F-1.

"Jūtu, ka Pirmā formula atkal mani pārņem savā varā. Pilnībā saprotu Mihaela pieņemto lēmumu - arī es izdevīga piedāvājuma gadījumā nevilcināšos ne brīdi," atzina 34 gadus vecais sportists.

Mercedes-Benz jau no laika gala brauc Vācijas salonautomobiļu čempionātā
Mercedes-Benz jau no laika gala brauc Vācijas salonautomobiļu čempionātā Foto: Mercedes-Benz

"Šim piedāvājumam jābūt izdevīgam nevis finansiālajā ziņā, bet tieši braukšanas perspektīvā. Ja atgriezīšos sacensībās, tad tikai tādēļ, ka vēlēšos kaut ko sasniegt," toreiz piebilda Šūmahers.

F-1 karjeru Ralfs Šūmahers sāka 1997.gadā "Jordan" komandā, bet 1999.gadā pievienojās "Williams". Kopš 2005.gada sezonas pilots pārstāvēja "Toyota" komandu, ar kuru pēc 2007.gada sezonas tā arī nepagarināja līgumu.

Līdzšinējās F-1 karjeras laikā Ralfs Šūmahers ir izcīnījis uzvaru sešās sacīkstēs, ieguvis sešas pirmās starta vietas, kā arī 27 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Kopumā pilots F-1 ir aizvadījis 180 sacīkstes, 2001. un 2002.gadā ieņemot ceturto vietu kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu