Daiļslidotāja Rošete un slēpotāja Majdiča saņem Terija Foksa balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kanādas daiļslidotāja Žoanni Rošete un Slovēnijas slēpotāja Petra Majdiča no olimpisko spēļu organizatoriem saņems Terija Foksa vārdā nosaukto balvu, kas pienākas sportistam, kurš sacensībās parādījis vislielāko apņemšanos un mērķtiecību.

Rošete daiļslidošanā sievietēm tika pie bronzas medaļas, lai gan tikai pirms četrām dienām ar sirdstrieku Vankūverā bija nomirusi viņas mamma. Savukārt Majdiča pie bronzas tika slēpošanas sprintā, lai gan pirms sacensībām treniņā viņa piedzīvoja kritienu, ievēlās grāvī un salauza pāris ribas.

Terijs Fokss Kanādā ir leģendāra personība, jo 1980. gadā apņēmās noskriet no valsts viena gala līdz otram, lai gan bija slims ar vēzi un viņam vienas kājas vietā bija protēze.

Foksa mērķis bija labdarībā savākt 24 miljonus dolāru, pa vienam katram Kanādas iedzīvotājam, ko ziedotu cīņai ar vēzi. Naudu tobrīd 22 gadus vecajam puisim savākt izdevās, taču līdz galam pabeigt skrējienu ne, jo slimība progresēja un pēc sešiem mēnešiem viņš nomira.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu