Trīs disciplīnās jau 13 olimpiskās spēles nevienas valsts pārstāvis nespēj uzvarēt 2 reizes pēc kārtas (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Arī Vankūverā turpinājās aizsāktā sērija tajās trīs disciplīnās, kurās kopš 1964. gada nevienas valsts pārstāvim nav izdevies uzvarēt divās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - jau 13 olimpiādēs.

Šīs diezgan unikālās disciplīnas ir slaloms vīriešiem, tramplīnlēkšana no vidējās jaudas (K90) tramplīna un ātrslidošana 1500 metru distancē sievietēm, liecina Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) informācija. Vankūverā austrietis neuzvarēja slalomā, norvēģis lēcienos no K90 tramplīna un kanādiete 1500 metros ātrslidošanā.

Kā zināms, lēcienos no vidējās jaudas tramplīna uzvarēja šveicietis Simons Ammans, bet labākais no norvēģiem, Anderss Jakobsens, bija devītais.

Slalomā tieši austrietis - Reinfrīds Herbsts ir Pasaules kausa (PK) līderis šīs disciplīnas kopvērtējumā, bet Benjamins Raihs, 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempions, ir piektais. Vankūverā Raihs palika ceturtais, bet Herbsts - desmitais. Uzvarēja itālietis Džuliano Racoli.

Pārliecinošu sniegumu šajā sezonā ātrslidošanā 1500 metros rādīja kanādietes Kristina Grova un Kristīne Nesbita, kam bija izredzes atkārtot Sindijas Klāsenas panākumu pirms četriem gadiem un pārtraukt sēriju, taču Grova palika otrā, jo uzvarēja holandiete Irēne Vusta.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu