Prūsis uzteic Maskalānu un rosina viest skaidrību bobsleja nākotnes plānos (14)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/LETA

Latvijas bobsleja galvenais treneris Sandis Prūsis uzteica Vankūveras olimpiskajās spēlēs vienīgo startējušo izlases pilotu Edgaru Maskalānu par sasniegtajiem rezultātiem, kā arī viņš sagaida, ka skaidrība par nākotnes iespējām bobslejā būs pēc iespējas ātrāk.

Ja arī kopumā Vankūveras olimpiādi Latvijai bobslejam var nosaukt par neizmantoto iespēju olimpiskajām spēlēm, tad šoreiz tam bija objektīvi iemesli, sarunā ar aģentūru BNS teica Prūsis. Vankūverā veiktas apendicīta operācijas dēļ divnieku ekipāžu sacensībās nestartēja pirmais pilots Jānis Miņins, un neveiksmīgi beidzās arī viņa centieni paspēt atgriezties uz četrinieku startiem.

"Tā bija tāda apstākļu sakritība, un varbūt arī nebijām spējīgi savas iespējas izmantot," sprieda Prūsis. Taču ar Maskalāna sasniegto treneris ir apmierināts, it īpaši ar divnieku sacensībās gūto 8. vietu. "Uz ko tādu cerēju, bet gaidīt negaidīju," atzina Prūsis. "Edža [Maskalāns] ir malacis. Viņš mums komandā bija kā jaunākais brālis, bet attaisnoja visas cerības un nobrauca viņš godam," visu sezonu otrā pilota lomā bijušo Maskalānu cildināja treneris.

Četrinieku sacensībās Prūsis būtu priecīgāks, ja Maskalāns aizsniegtos līdz desmitniekam, nevis ierindotos 11. vietā, tomēr treneris atzina, ka ilgstošas psiholoģiskas spriedzes apstākļos pilota iespētais arī ir augstu vērtējams. Treneris atgādināja, ka Miņinu visi slavēja un solīja gaišu nākotni pēc 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs gūtajiem rezultātiem, kas ir līdzīgi Maskalāna sasniegumiem Vankūverā. Pirms četriem gadiem Miņins olimpiskajā startā bija 6. vietā divniekos un noslēdza pirmo desmitu četrinieku ekipāžu sacensībās.

Spriešanu par nākotnes plāniem uzreiz pēc olimpisko sacensību noslēguma vēl uz kādu brīdi var atlikt, tomēr Prūsis uzsvēra, ka skaidrība nepieciešama pēc iespējas ātrāk. Ja Latvijas bobslejā ilgstoši nebūs zināms, kas gaidāms, var tikt pieņemti piedāvājumi no citām valstīm, kam jau tagad darbojas 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu programmas, neslēpj Prūsis. "Loģiski būtu [zināt par nākotni] jo ātrāk, jo labāk. Zeme jau visu laiku griežas un ūdeņi tek," viņš teica. Prūsis sagaida, ka "kungi un dāmas", kuru ziņā ir finansējuma dalīšana, laicīgi aizdomāsies arī par bobsleju, lai varētu pieņemt izsvērtu un savlaicīgu lēmumu par nākotnes plāniem.

Prūsis bobslejā no 1992. līdz 2002. gadam ir startējis četrās olimpiskajās spēlēs, bet 2006. un 2010. gada olimpiādē viņš veica Latvijas izlases trenera pienākumus. Tādējādi uzkrātās pieredzes dēļ Prūsis varētu būt pievilcīgs kandidāts trenera darbam arī citu valstu izlasēs.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu