Norvēģijas slēpotāju Bjergenu kritizē par startiem medikamentu ietekmē (8)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vankūveras olimpiskajās spēlēs trīs zelta medaļas guvušo Norvēģijas slēpotāju Maritu Bjergenu konkurente kritizēja par preatstmas līdzekļu izmantošanu, kas čempionei ļāvis iegūt būtiskas priekšrocības.

Bez pretastmas līdzekļa Bjergena nebūtu uzvarējusi, teica Polijas slēpotāja Justina Kovaļčika. "Marita [Bjergena] ļoti labi zina, ka bez šā līdzekļa viņai nebūtu daudz ar ko lepoties," paziņoja Kovaļčika. Bez zālēm Bjergena nebūtu spējīga uzturēt tādu slēpošanas ritmu, uzskata Polijas sportiste.

Savukārt Bjergenas treneris Āge Skinstads uzstāja, ka medikamenta lietošana ir pilnīgi likumīga atbilstoši visiem antidopinga noteikumiem. "Tas ir vislielākais stulbums, ko esmu dzirdējis kopš olimpiādes sākuma," iebildes pret Bjergenu komentēja Skinstads.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvis Marks Adamss informēja, ka SOK par Bjergenu nav saņēmis nekādu oficiālu sūdzību, tādēļ nav arī jautājuma, ko izskatīt.

Kovaļčiku 2005. gadā par dopinga pārkāpumu diskvalificēja uz diviem gadiem, taču vēlāk pēc apelācijas soda laiku saīsināja līdz sešiem mēnešiem. Vankūverā viņa izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, kā arī gatavojas sestdien startēt 30 kilometru distancē, kur pieteikta arī Bjergena.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu