Latvijai iespējas rīkot pasaules čempionātu basketbolā (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien divu dienu vizītē Latvijā ieradās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Pasaules nodaļas sporta direktors Lubomirs Kotleba (Lubomir Kotleba), lai iepazītos un izvērtētu Latvijas iespējas pretendēt uz 2011. gada U-19 pasaules čempionāta basketbolā jauniešiem rīkošanu.

Vizītes laikā Kotleba apmeklēja vairākas Latvijas pilsētas, kā arī tikās ar Rīgas pašvaldības vadītāju Nilu Ušakovu, Liepājas mēru Uldi Sesku, Ventspils pašvaldības priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un finanšu ministru Eināru Repši.

''Esmu šeit, jo 2009. gadā Latvija sevi veiksmīgi pieteica trijās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā un Valmierā, organizējot Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm. Pārliecinājos, ka Latvijas Basketbola savienībai ir valdības un lielāko pašvaldību atbalsts, kas ir būtisks priekšnoteikums, lai ietu tālāk un sarīkotu pasaules līmeņa turnīru. Ja veiksmīgi tiks noorganizēts U-20 Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm šogad, kā arī veikti nepieciešamie infrastruktūras uzlabojumi, Latvijai ir iespēja uzņemt pasaules čempionātu basketbolā U-19 jauniešiem 2011. gadā,'' sacīja FIBA sporta direktors Lubomirs Kotleba.

''U-19 Pasaules čempionāts basketbolā būtu lieliska iespēja parādīt Latvijas pilsētu sporta bāzu kvalitāti pasaules mērogā un nodrošināt to pilnvērtīgu iekļaušanos starptautiskajā apritē. Pasaules čempionāts U-19 jauniešiem ir prestižākais jaunatnes basketbola pasākums, kas būtu saldais ēdiens Latvijas basketbola līdzjutējiem un, protams, tā būtu arī unikāla izdevība mūsu jauno basketbolistu paaudzei, kas dzimuši 1992. gadā vai vēlāk,'' skaidro LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

U-19 Pasaules čempionāts basketbolā ir otrs visprestižākais basketbola turnīrs aiz pieaugušo pasaules čempionāta. Katru gadu tas pulcē profesionālus basketbolistus, potenciālās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no pieciem pasaules kontinentiem.

Latvija nekad nav rīkojusi pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties pasaules U-19 čempionātam. 1999. gadā U-19 pasaules čempionātā Portugālē Latvija ierindojās 9. vietā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu