Somijas mediji savu sportistu startu sauc par katastrofālu (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas lielākie mediji pirmdien pauda neapmierinātību ar savas valsts sportistu pārāk pieticīgajiem rezultātiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs, viņu sniegumu saucot par katastrofālu.

Līdz šim Somija Vankūverā ir tikusi pie vienas sudraba medaļas, un ironiski tiek uzsvērts, ka tas ir mazāk nekā Austrālijai, kas nebūt nav ziemas sporta veidu lielvalsts.

Tabloīda "Ilta-Sanomat" pirmdienas izdevuma titullapu rotāja virsraksts "Olimpiskais fiasko", rakstā uzsverot, ka nedēļas nogales sacensībās labākais no Somijas tramplīnlēcējiem bija tikai 18.vietā, bet 30 kilometru iedzīšanas distancē slēpošanā trīs Somijas slēpotāji nesasniedza finišu. Savukārt izdevums "Turun Sanomat" rakstīja, ka Somija Vankūverā ir izgāzusies. "To pat var nosaukt par katastrofu," domā redakcija.

Neveiksmi Somijas sportisti piedzīvoja arī pirmdienas agrā rītā, jo hokeja valstsvienība ar 0:3 zaudēja saviem principiālajiem pretiniekiem Zviedrijai. Somijas hokejistiem vēl gan būs iespēja reabilitēties, jo komanda ir iekļuvusi ceturtdaļfinālā.

Vienīgo medaļu Somija ieguva snovborda rampā vīriešiem, kur otro vietu ieņēma Pētu Pīroinens.

Pirms olimpiskajām spēlēm Somijas komandas mērķis bija 12 medaļu izcīnīšana, taču tagad laikrakstos spriež, vai izdosies pārspēt 1932.gada olimpisko spēļu sniegumu, kad Somijai tika vien trīs medaļas un tas bija šīs valsts visu laiku sliktākais sniegums ziemas spēlēs.

"Ir palikušas septiņas dienas, lai pārspētu Leikplesidas trīs medaļas, taču viss neizskatās tik labi," raksta reģionālais laikraksts "Aamulehti".

Jo īpaši slimīgi Somijā uztvertas tramplīnlēcēju neveiksmes, kur joprojām par sporta ikonu tiek uzskatīts četrkārtējais olimpiskais čempions šajā sporta veidā Mati Nikanens. Divi Somijas tramplīnlēcēji no sacensībām tika diskvalificēti par pārāk lielu sporta kombinezonu lietošanu, bet galvenā somu cerība Janne Ahonens no sacensībām pēc pirmā lēciena izstājās traumas dēļ. Vēl viens soms Mati Hautamaki, kurš pēc pirmā lēciena bija trešais, otrajā izgāzās, beigās paliekot 26.vietā.

"Mums atliek cerēt, ka pēc spēlēm slēpošanas treneri paslēpsies kaut kur Meksikā. Uz Austrāliju viņiem nevajadzētu braukt, jo tur būtu grūti [tikt pie darba], viņiem jau ir divas medaļas," ironizēja "Ilta-Sanomat".

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu