Savčenko-Neilandei piešķirts Krievijas Draudzības ordenis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.februārī, plkst.12 Krievijas vēstniecībā Rīgā bijusī Latvijas tenisiste Larisa Savčenko-Neilande tiks apbalvota ar Draudzības ordeni.

Kā aģentūru LETA informēja vēstniecības preses atašejs Sergejs Abramkins, augstais apbalvojums pašreizējai Krievijas sieviešu tenisa izlases komandas trenerei piešķirts par lielo ieguldījumu Krievijas sporta attīstībā.

Savčenko-Neilande savā tenisistes karjerā uzvarējusi divos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros. 1991.gadā tolaik 34 gadus vecā Neilande pārī ar Natašu Zverevu uzvarēja Vimbldonas tenisa turnīrā, kļūstot par pirmo PSRS pārstāvi, kurai izdevies triumfēt prestižajās sacensībās.

Savčenko-Neilande un Latvijas tenisists Ernests Gulbis ir vienīgie Latvijas tenisisti, kas savas karjeras laikā nopelnījuši vairāk nekā miljonu dolāru.

Sportistes karjeru viņa beidza 2000.gadā.

Draudzības ordenis ir viens no augstākajiem apbalvojumiem, kurus piešķir Krievijas prezidents. Latvijā ar šiem ordeņiem ir apbalvoti Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, kā arī nu jau aizsaulē aizgājušais akadēmiķis Bruno Puriņš un aktrise Vija Artmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu