Obama piedalās drošības mācībās, gatavojoties olimpiskajām spēlēm

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV prezidents Baraks Obama piedalījies valdības līmeņa drošības mācībās, kas sarīkotas, gatavojoties šomēnes gaidāmajām Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

"Prezidents vadīja valdības līmeņa mācības, lai apspriestu sagatavotību, kā arī krīzes reakcijas un incidentu pārvaldības procedūras gaidāmajām 2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm," pavēstīja Baltā nama preses sekretārs Nikolass Šapiro.

"Tāpat kā agrāk prezidents piedalījies mācībās, kas veltītas viesuļvētrām, teroristu uzbrukumiem un zemestrīcēm, viņš vēlējās pats redzēt darbu, kas tiek veikts, gatavojoties ziemas olimpiskajām spēlēm Kanādā," viņš sacīja.

Pēc trešdien notikušajām mācībām Baltais nams uzslavēja Kanādas valdības izstrādāto drošības sistēmu, raksturojot to kā "pamatīgu un profesionālu".

Šapiro pavēstīja, ka Obama mācību ietvaros arī vēlējies pārliecināties par ASV spēju strauji iesaistīties pēkšņu incidentu risināšanā.

Gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Kanādā drošību aptuveni 15 000 kvadrātkilometru platībā garantēs vairāk nekā 15 000 īpaši apmācītu darbinieku.

Vankūveras ziemas olimpiskās spēles sāksies 12.februārī un noritēs līdz 28.februārim. Spēļu budžets tiek lēsts miljarda Kanādas dolāru (476 miljonu latu) vērtībā.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu