Premjers sola olimpiešiem par medaļām prēmijas maksāt līdzšinējā apmērā (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja Latvijas sportisti olimpiskajās spēlēs Vankūverā iegūs godalgotas vietas, viņiem naudas prēmijas pienāksies līdzšinējā apmērā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") aģentūrai BNS norādīja, ka medaļu iegūšanas gadījumā prēmijas sportistiem izmaksās atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem.

Neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, naudas prēmiju apmērs netiks samazināts, apliecināja Dombrovskis.

Saskaņā ar noteikumiem par olimpisko zelta medaļu sportistam pienākas 100 tūkstoši latu, bet komandu sporta veidos uzvaras gadījumā - 300 tūkstoši latu. Prēmijas pienākas arī ceturto līdz sesto vietu ieguvējiem. Naudas balva līdz 100 tūkstošiem latu par nacionālās izlases piedalīšanos olimpiskajās spēlēs pienākas arī attiecīgā sporta veida federācijai.

Arī sportistu treneriem un apkalpojošajiem sporta darbiniekiem (ārstiem, federācijām) piešķir naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā.

Līdzīgi arī kā par citiem augstiem Latvijas sportistu sasniegumiem, vispirms ir jāsaņem federāciju ierosinājumi par prēmiju apmēru, un tad tie tiks izskatīti sporta padomē. Arī šogad par Latvijas sportistu sasniegumiem plānots lemt reizi gadā, proti, gada nogalē.

Vislielākās cerības tiek liktas uz skeletonistu Martinu Dukuru, kurš šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieguva pirmo vietu un kļuva arī par Eiropas čempionu. Par augstām vietām varētu cīnīties arī bobslejistu četrinieks.

Latvijas olimpiskajā delegācijā ir 58 sportisti.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu