PČ hokejā varētu apmeklēt 3000-5000 līdzjutēju no Latvijas (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Šī gada pasaules čempionātu hokejā varētu apmeklēt 3000-5000 līdzjutēju no Latvijas, ceļveža "Pasaules pazinējs - Manheimas ceļvedis" prezentācijā prognozēja tūrisma aģentūras "Travel Art" valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

Pasaules čempionāts notiks Vācijas pilsētās Manheimā un Ķelnē. Vērienīgais sporta notikums sāksies 7.maijā, kas ir tieši pēc 100 dienām.

Ceļvedī apkopota būtiskākā informācija par Manheimu un apkārtni, kas palīdzēs hokeja līdzjutējiem atrast labāko un finansiāli pievilcīgāko veidu, lai klātienē atbalstītu Latvijas hokeja izlasi.

"Federācijai ar līdzjutējiem ir labas attiecības jau vairāk nekā desmit gadus. Visas valstis zina, ka tādu fanu kā Latvijas hokeja izlasei nav tikpat kā nekur. Mūsu līmeni cenšas panākt vācieši, bet tas ir bezcerīgi," sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. "Vēlamies maksimāli palīdzēt līdzjutējiem, un jau izveidojies viņu kodols, ar ko strādājam. Diemžēl nevaru palīdzēt visiem 7000 fanu."

"Sākot no 1997.gada, kad iekļuvām A grupā, nepārtraukti mums tiek teikts, ka tūlīt kritīsim ārā uz B divīziju, bet fani mums tic un nekad nav draudējuši nebraukt uz pasaules čempionātu," Lipmans izteica prieku par izlases līdzjutējiem. "Vienīgie, kas mūs patiešām atbalsta, ir fani. Pēc uzvaras iepriekšējā pasaules čempionātā pār Zviedriju saņēmām telegrammu no Ministru prezidenta, un tas arī bija viss."

Lipmans uzsvēra, ka viņam svarīgāk ir dzirdēt fanu atbalstu nekā "paspiest roku kādai amatpersonai". "Domāju, ka līdz pasaules čempionātam izdomāsim vēl kādu palīdzību faniem, lai to redzētu visi Latvijas iedzīvotāji."

Ceļvedis hokeja līdzjutējiem "Pasaules pazinējs - Manheimas ceļvedis" tapis, pateicoties LHF, AS "Aldaris", sporta braucienu organizētāja "Travel Art", čempionāta rīkotājkomitejas, SAP arēnas Manheimā un Manheimas pilsētas atbalstam. Ceļvedis bez maksas būs pieejams gan tūrisma aģentūrās, gan Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēļu laikā "Arēnā Rīga" un Rīgas "Dinamo" 5.februāra spēles ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu laikā.

Čempionāta laikā Vācijas pilsētā Manheimā paredzamas dažādas aktivitātes līdzjutējiem - tiks izveidots latviešu līdzjutēju krodziņš "Mannheim balti krekli", kurā 8.maijā, 10.maijā un 12.maijā pēc Latvijas izlases spēlēm muzicēs mūziķi Normunds Jakušonoks un Gunārs Meijers, savukārt 9.maijā notiks Latvijas hokeja līdzjutēju, Šveices hokeja valstsvienības un vietējās hokeja komandas Manheimas "Adler" līdzjutēju tikšanās.

Kā izteicās kluba "Četri balti krekli" līdzīpašnieks Jakušonoks, pirmo reizi klubs pasaules čempionāta laikā tika izveidots 2008.gadā Kanādā un toreiz tika saņemta negaidīti liela atsaucība. "Kanādā nebijām gaidījuši tik lielu apmeklējumu. Vācija ir līdzjutējiem tuvāk, tāpēc gatavojamies vissmagākajiem laikiem."

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā 8.maijā tiksies ar Šveici, un šī spēle sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Pārējos B apakšgrupas mačos Latvija 10.maijā plkst.21.15 spēkosies ar Kanādu, bet 12.maijā plkst.17.15 tiksies ar Itālijas valstsvienību.

Iespaidīga plānota čempionāta atklāšanas spēle, kas norisināsies Gelzenkirhenes "Schalke 04" futbola komandas stadionā. Tas uz mača laiku tiks pārveidots par hokeja arēnu ar iespaidīgu 75 976 skatītāju ietilpību. Šis mačs notiks 7.maijā.

Turnīra organizētāji prognozē, ka pasaules čempionāta atklāšanas spēlē, kurā mājinieki - Vācijas izlase - tiksies ar ASV valstsvienību, varētu tikt labots pasaules rekords hokeja spēles apmeklētāju skaita ziņā. Šī brīža rekords tika sasniegts 2001.gadā ASV pilsētā Lensingā, kur maču starp divu Mičiganas štata universitāšu hokeja komandām klātienē vēroja 74 554 skatītāji.

Pasaules čempionāts norisināsies no 7. līdz 23.maijam.

Kā ziņots, pagājušā gada pasaules čempionātā Latvijas izlase ieņēma septīto vietu, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:4 zaudējot Kanādai, un IIHF pasaules rangā pakāpās uz desmito pozīciju.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu