Rumbenieks nefinišē 50 kilometru distancē; Velvere piedzīvo fiasko

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks otrdien Berlīnē neasniedza finišu Eiropas čempionātā 50 kilometru distancē. Tikmēr Līga Velvere 800 metru skrējienā piedzīvoja fiasko, paliekot vien 29.vietā 32 dalībnieču konkurencē.

Par uzvarētāju negaidīti kļuva ukrainis Marians Zakaļņickis, kurš finišēja pēc trim stundām, 46 minūtēm un 32 sekundēm. Viņš par 55 sekundēm pārspēja pasaules un olimpisko čempionu Mateju Totu no Slovākijas, kamēr vēl par 32 sekundēm atpalika baltkrievs Dzmitrijs Dzjubins.

Tikmēr Latvijas sportists izstājās pēc 36 kilometru atzīmes, tobrīd būdams 29.vietā.

"Notika tas, ko negaidīju. Šoreiz rakstura pārbaudi neizturēju, tā negadās bieži. Karstums nav attaisnojums, bet nepalīdz arī... Paldies visiem, kas ticēja. Garā nekrītu, tas atbalsts ko sniedzat nekur neizplēn," pēc sacensībām sociālajā vietnē "Instagram" rakstīja Latvijas soļotājs.

Rumbenieks jau no pirmajiem kilometriem bija starp atpalicējiem, distances vidusdaļā ieņemot 32.vietu, taču pēc tam lēnām savu vietu uzlaboja, tomēr karstajos laika apstākļos viņš līdz finišam netika, esot viens no deviņiem soļotājiem, kuri izstājās, savukārt vēl viens sportists tika diskvalificēts.

Sacensībās startēja 36 sportisti, bet finišu sasniedza 26.

Rumbenieks šosezon 50 kilometrus bija soļojis četrās stundās un sešās sekundēs, bet viņa personīgais rekords ir trīs stundas 58 minūtes un 35 sekundes. Ar savu šīs sezonas labāko rezultātu viņš Eiropā pirms šīm sacensībām ieņēma 25.vietu.

Pašlaik 30 gadus vecais Rumbenieks pirms diviem gadiem piedalījās Riodežaneiro olimpisko spēļu 50 kilometru soļošanā, kur izcīnīja 37.vietu. Gadu pirms tam pasaules čempionātā viņš šajā distancē bija 38.pozīcijā. Eiropas čempionātos viņš piedalījies arī sacensībās 20 kilometru distancē.

Tikmēr dāmām 50 kilometru distancē uzvarēja Portugāles soļotāja Inēša Enrīkeša, kura pērn triumfēja arī pasaules čempionātā. Viņa finišēja pēc četrām stundām, deviņām minūtēm un 21 sekundes.

Sudraba medaļu izcīnīja Alina Cvilija no Ukrainas, kura no uzvarētājas atpalika trīs minūtes un 23 sekundes, bet bronzas medaļu izcīnīja spāniete Jūlija Takāča, kura bija vēl par divām ar pusi sekundēm lēnāka.

Otrdien Eiropas čempionāta rīta programmā 400 metru skrējiena pusfinālu ar jaunu Latvijas rekordu sasniedza Jānis Leitis, kurš finišēja pēc 45,56 sekundēm, par 0,04 sekundēm labojot sev piederošo Latvijas rekordu, kuru viņš uzstādīja pērn sacensībās Telavivā.

Vēl otrdien Eiropas čempionātā vakara programmā 400 metru barjerskrējiena pusfinālu veiks Maksims Sinčukovs.

Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Berlīnē Latvija būs pārstāvēta ar sešiem šķēpmetējiem - dāmu konkurencē startēs Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa, bet vīru sacīkstēs piedalīsies Rolands Štrobinders, Gatis Čakšs un Patriks Gailums. Kā vēstīts, šķēpmešanas sacensībās nestartēs 2016.gada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, kurš dziedē traumu.

Tikmēr 200 metrus skries valsts rekordiste Sindija Bukša, 400 metros piedalīsies Gunta Latiševa-Čudare. Tāllēkšanā startēs Lauma Grīva, trīssoli lēks Elvijs Misāns, bet kārtslēkšanā piedalīsies Mareks Ārents. Savukārt maratona distancei pieteikti Ilona Marhele un Jānis Višķers.

Jau iepriekš bija zināms, ka daudzcīņā dāmām nestartēs Latvijas pēdējo gadu titulētākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura arī joprojām atgūstas no traumas.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu