"Ventspils" izrauj uzvaru Kurzemes derbijā; Akinjemi atgriežas komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas spēlē "Ventspils" pirmdien ar rezultātu 1:0 (0:0), pateicoties Anastasija Mordatenko vārtu guvuma, izcīnīja uzvaru Kurzemes derbijā pret "Liepāja"/"Mogo", kurā laukumā pēc pazušanas bija atgriezies Nigērijas futbolists Adeleki Akinjemi.

Vienīgos vārtus spēles izskaņā guva Mordatenko, bet "Ventspils" sastāvā atgriezās Akinjemi, kurš pirms nedēļas bez brīdinājuma pameta komandu, bet tagad, konfliktam atrisinoties, tajā ir atgriezies. Akinjemi maču sāka sākumsastāvā un aizvadīja pilnu spēli.

Pirmajā puslaikā abas komandas apmainījās ar vārtu gūšanas izdevībām. Sākotnēji vairāk iespēju bija liepājniekiem, bet "Ventspils" aktivizējās puslaika otrajā daļā, kad īsā laikā divas labas izdevības bija Tosinam Aijegunam, taču viņš savas iespējas neizmantoja.

Savukārt otrajā puslaikā rezultāts ilgu laiku bija neizšķirts, tomēr pēc Aijeguna centrējuma 90.minūtē uz maiņu nākušais Mordatenko bumbu vārtos raidīja ar galvu, panākot pārsvaru. Liepājniekiem vairs nepietika laika, lai atgūtos, kā rezultātā "Ventspils" izcīnīja svarīgu uzvaru.

Kurzemes komandas no Liepājas un Ventspils virslīgā kopš 1997.gada spēkojušās 84 reizes. Šajos mačos 31 uzvaras izcīnījuši liepājnieki, lielāko artavu dodot vēju pilsētas priekštecei "Liepājas Metalurgam", 26 panākumi ir "Ventspils" kontā, bet 27 dueļi noslēgušies neizšķirti. Liepājas komandas šajos dueļos guvušas 106 vārtus, bet "Ventspils" - 94.

Pirmā apļa mačā aprīlī komandas Ventspilī cīnījās neizšķirti 1:1, bet maija beigās Liepājā uzvaru ar 4:1 svinēja ventspilnieki. "Dzelten-zilo" rindās šajā mačā ar "hat-trick" izcēlās Akinjemi.

Abas komandas pirms nedēļas Liepājā tikās Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, kur pagarinājumā ar 1:0 uzvarēja "Ventspils" komanda, uzvaras vārtus gūstot 17 gadus vecajam Raenam Tālbergam.

"Ventspils" komanda virslīgā izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Šajā laikā ventspilnieki piedalījušies arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur trešajā kārtā ar 1:3 divu spēļu summā cienījami piekāpās slavenajai Francijas komandai Bordo "Girondins".

Savukārt "Liepāja"/"Mogo" virslīgā pēc zaudējuma 1:4 "Ventspilij" nākamajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un reizi cīnījusies neizšķirti. Arī vēju pilsētas futbolisti spēlēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur gan apstājās pirmajā kārtā.

Jūlija beigās "Liepāja"/"Mogo" vienojās ar vienības līdzšinējo galveno treneri Tamazu Pertiju par abu pušu saistību pārtraukšanu. Gruzīnu speciālista vietā stājies argentīnietis Karloss Dario Aurelio, kurš gan Latvijas kausa mačā vēl nebija uz komandas treneru soliņa.

Liepājas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt pussargs Vladimirs Kamešs, kuram par pārkāpumu iepriekšējā virslīgas duelī Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK) piespriedusi trīs spēļu diskvalifikāciju.

"Riga" komanda svētdien viesos ar rezultātu 2:0 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību.

Vēl viena šīs kārtas spēle starp "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Spartaku" pārcelta uz 3.oktobri.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 37 punktiem 15 spēlēs joprojām ir RFS, tai ar 34 punktiem 16 mačos seko "Riga", kamēr tikpat punkti 17 spēlēs ir "Ventspilij". Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem ir "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo", kam ir 15 spēles.

Savukārt 14 punktus iekrājusi "Jelgava", četri punkti ir "Metta"/LU vienībai, bet divi - "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu