Iepriekš pazudušais Akinjemi pievienojas Norvēģijas komandai "IK Start" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas futbola komandas "Ventspils" uzbrukuma līderis Adeleki Akinjemi, kurš iepriekš bez brīdinājuma to pameta, pievienojies Norvēģijas spēcīgākās futbola līgas klubam Kristiansandas "IK Start", pavēstījusi pati vienība.

Līgums ar Akinjemi noslēgts uz trīs sezonām un neoficiāla informācija liecina, ka norvēģu klubs "Ventspils" vienībai par pāreju ir samaksājis aptuveni 700 000 eiro.

"Esmu priecīgs atrasties "IK Start" vienībā," kluba mājaslapā citēts Akinjemi. "Darīšu visu, lai šīs komandas sastāvā gūtu daudz vārtu."

Savukārt kluba sporta direktors Tors Kristians Kārlsens izteicās, ka Akinjemi jau ticis pētīts ilgāku laiku.

"Daudz strādājām, lai viņu iegūtu mūsu komandas rīcībā. Bija cilvēki, kas palīdzēja šai pārejai notikt un jāsaka, ka mums klāt stāvēja arī veiksme."

"IK Start" mājaslapā Akinjemi raksturots kā spēcīgs un dinamisks spēlētājs, kuram ir daudz enerģijas. "Akinjemi sezonas vidū Latvijas čempionātā bija savā labākajā formā, tādēļ ceram, ka viņš mums palīdzēs izcīnīt uzvaras. Tajā pašā laikā ir jāatceras, ka viņam ir tikai 20 gadi, tādēļ mums jābūt pacietīgiem," turpināja Kārlsens.

Pagājušajā nedēļā Akinjemi izraisīja pamatīgu skandālu Latvijas futbolā, jo viņš, nevienam nesakot, pameta "Ventspils" komandu. Kurzemes klubs paziņoja, ka futbolists ir nolaupīts un komanda tiek šantažēta, savukārt vēlāk no viņa aģenta Adebajo Adiguna izskanēja informācija, ka "Ventspils" ar draudiem gribēja piespiest viņu parakstīt jaunu līgumu, tāpēc bailēs par savu drošību viņš komandu pameta.

Akinjemi bija "Ventspils" uzbrukuma līderis, šosezon ar 13 gūtiem vārtiem esot "SynotTip" futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš parādīja teicamu sniegumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs, kur četros mačos izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem. Sešus vārtus viņš guva pirmajā kvalifikācijas kārtā pret Albānijas klubu Ģirokastras "Luftetari", bet reizi pārspēja Francijas kluba Bordo "Girondins" vārtsargu.

Nigēriešu futbolistam līgums ar "Ventspils" komandu bija spēkā vēl uz četriem gadiem.

"Ventspils" šajā sezonā pēc aizvadītiem 17 mačiem ir "SynotTip" futbola virslīgas otrajā vietā, sakrājot 34 punktus. Tikpat punkti 16 spēlēs ir arī "Riga" vienībai, bet līdere ar 40 punktiem tikpat mačos ir RFS.

Savukārt "IK Start" šosezon pēc 18 aizvadītiem mačiem ir 15.vietā Norvēģijas augstākajā līgā 16 komandu konkurencē. Pēdējās divas komandas turnīra noslēgumā pamet spēcīgāko līgu, bet 14.pozīcijā esošā vienība aizvada pārspēles par palikšanu.

Pagājušajā sezonā norvēģu klubs palika uzreiz aiz līdervienības pēc spēka otrajā valsts līgā, kas ļāva atkal atgriezties spēcīgāko komandu pulkā. Kopumā laikā no 2002.gada "IK Start" pārsvarā ir spēlējusi augstākajā līgā, taču piecas sezonas pavadītas vienu līgu zemāk.

Par Norvēģijas čempioni "IK Start" ir kļuvusi divreiz - 1978.un 1980.gadā, bet 2005.gadā šajā turnīrā izcīnīja otro vietu. Savukārt Norvēģijas kausa izcīņā jaunā Akinjemi komanda piecreiz spēlējusi pusfinālos, pēdējo reizi to paveicot 2011.gadā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu