Paraolimpiete Priede izcīna EČ bronzas medaļu diska mešanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas paraolimpiete vieglatlētikā Ingrīda Priede
Latvijas paraolimpiete vieglatlētikā Ingrīda Priede Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas paraolimpiete Ingrīda Priede trešdien Berlīnē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Priede, startējot medicīnas grupā F37/F38, savā labākajā mēģinājumā disku meta 25,52 metru tālumā.

Par čempioni tika kronēta īriete Noelle Lenihena, kura disku meta 32,95 metru tālumā, kas F38 grupā ir jauns pasaules rekords. Tikmēr sudrabu ar 27,29 metriem izcīnīja čehiete Eva Datinska.

Šajā grupā startēja četras sportistes, ceturto vietu ar 23,47 metriem ieņemot lietuvietei Ramūnai Adomaitienei.

Kā vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja, Priedei šīs bija pēdējās sacensības Latvijas paravieglatlētikas izlases sastāvā.

Pirmdien par Eiropas čempionu šķēpa mešanā tika kronēts Dmitrijs Silovs, bet otrdien zeltu diska mešanā izcīnīja Diāna Dadzīte.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāv seši paraolimpieši. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Diāna Dadzīte (šķēps, disks, lode), Taiga Kantāne (lode) un Ingrīda Priede (disks), savukārt vīru konkurencē sacenšas Aigars Apinis (disks), Dmitrijs Silovs (šķēps), kā arī Edgars Bergs (lode).

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai, tajā piedaloties vairāk nekā 650 sportistiem no 30 valstīm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu