Atpūtas centrs Uzvaras parkā (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta klubs "Rīga" Uzvaras parkā iecerējis veidot sporta un aktīvās atpūtas centru, kurā būtu skeitparks, bērnu atpūtas un rotaļlaukumi, kā arī mākslīgā sniega slēpošanas trase.

Sporta klubs uzsver, ka ar šo projektu vēlas "dot iespēju bez maksas dažādām pilsētas iedzīvotāju grupām lietderīgi un veselīgi pavadīt brīvo laiku drošā, kvalitatīvā un mūsdienu prasībām atbilstošā vidē".

Uzņēmums aplēsis, ka projekta izmaksas būtu 914 510 lati.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments norāda, ka "šis ir pirmais tāda veida un apjoma sporta un aktīvās atpūtas organizācijas priekšlikums, kuru varētu realizēt Rīgas pašvaldība, veicinot pilsētas iedzīvotāju iespējas iesaistīties daudzveidīgās sporta un aktīvās atpūtas nodarbībās visa gada garumā".

Departaments arī mudina īstenot pilotprojektu un izveidot mākslīgā sniega slēpošanas trasi. Šādi pakalpojumi Rīgā un tās pierobežā neesot pieejami. "Jāsaprot, ka šādas trases izveide ir nerentabla privātajiem investoriem un savā veidā pielīdzināma infrastruktūras objekta izveidei," piebilst departaments.

Sporta klubs "Rīga" norāda, ka īstenot projektu iespējams jau šajā ziemā, tādēļ klubs lūdz pašvaldību piešķirt 147 600 latu finansējumu.

Domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja šonedēļ konceptuāli atbalstīja projekta ideju. Par projekta finansēšanu būs jālemj domes Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Nodibinājumā "Sporta klubs "Rīga"" Rīgas domei ir 57 balsis. Šā nodibinājuma dalībnieki ir arī SIA "Rīgas satiksme", AS "Rīgas centrāltirgus", SIA "Reaton", AS "Remus", SIA "Sports lukss" un sabiedriskā organizācija "Hokeja skola "Dinamo Rīga"".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu