Kurš būs populārākais 2005. gadā? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šā gada 20. novembrī ir noslēgusies līdzjutēju balsošana "Latvijas Gada balva sportā” nominācijās "Vispopulārākais Latvijas sportists vai sportiste" un "Iemīļotākais sporta veids". Līdzjutēji varēja balsot Latvijas Olimpiskās komitejas Interneta mājas lapā www.olimpiade.lv.

Uzvarētājus šajās abās nominācijās noteiks žūrijas komisija, kas balsos par izvirzītajiem kandidātiem katrā nominācijā, izņemot populārāko sportistu balsojumā, kas notiks 3. decembrī konkursa pasākuma tiešraidē LTV7.

Kā norāda "Latvijas Gada balva sportā" rīkotājs Igo Japiņš: "Jebkurš no izvirzītajiem kandidātiem ir cienīgs uzvarēt šajā konkursā un ir spilgta personība Latvijas sportā!"

Anete Jēkabsone
Anete Jēkabsone Foto: AFI

Sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju ir noslēdzies arī konkurss par "Gada sporta skolotāju", kur pēc īpaši izstrādātām pedagogu vērtēšanas anketām no 26 kandidātiem atlasīja 3 finālistus.

Vērā tika ņemti ne tikai anketas rezultāti, bet arī tādi kritēriji kā darba stāžs un pedagogu audzēkņu sasniegumi.

"Šī nominācija ir kā publisks paldies pedagogiem par to, ka viņi bērniem iemāca pirmo mīlestību pret sportu un to, ka mēs saprotam un novērtējam viņu ieguldīto darbu. Uzvarētāju šajā nominācijā žūrijai noteikt būs ļoti grūti", atzīst šī konkursa komisijas vadītājs Edgars Šneps.

Līdzjutēju balsojuma rezultāti:

1. Vispulārākais Latvijas sportists vai sportiste:

- Andris Biedriņš (basketbols) - Artūrs Irbe (hokejs) - Anete Jēkabsone (basketbols) - Jeļena Prokopčuka (vieglatlētika) - Kārlis Skrastiņš (hokejs)

2. Vispopulārākais sporta veids:

- Basketbols - Futbols - Hokejs - Motokross - Orientēšanās sports

Izglītības un zinātnes ministrijas apkopojums par "Gada sporta skolotāju": - Pēteris Lungēvičs (Vecumnieku vidusskola) - Irēna Vāce (Saldus 2. vidusskola) - Astra Kurme (Rīgas 5. speciālā internātpamatskola)

"Latvijas Gada balva sportā” apbalvošanas ceremonija notiks 3. decembrī Dailes teātrī un to varēs vērot tiešraidē LTV 7 kanālā. Pasākumu klātienē vēros ap 600 viesu. Vakara vadītāju un balvu pasniedzēju lomā būs gan sen neredzēti, gan jauni Latvijas sabiedrībā un sportā pazīstami cilvēki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu