Ar raksturu šoreiz nepietiek (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

FIBA Eiropas kausa izcīņas spēlē Latvijas vicečempioni "Barons/LU" vakar Rīgas olimpiskajā centrā sīvā cīņā ar 84:90 zaudēja vienai no G grupas līdervienībām "BC Kyiv".

Līdz pat spēles beigām laukuma saimniekiem bija iespēja cīnīties par uzvaru, tomēr viesi spēja apturēt visus "Barona" ofensīvas mēģinājumus un līdz mača pēdējām sekundēm nosargāja pietiekami drošu četru - sešu punktu handikapu. Pa ceturtdaļām - 20:25, 24:24, 16:15, 24:26.

Par spīti zaudējumam, "baroni" vēl saglabā teorētiskas iespējas izcīnīt vismaz otro vietu grupā, kas paver ceļu uz "play off" turnīru, taču tad izbraukumā jāuzvar gan Rostovas "Lokomotiv", gan Bonnas "Telekom Baskets" un jācer uz labvēlīgiem citu spēļu iznākumiem.

Rīgas komandas rindās arī šoreiz laukumā izgāja spēlējošais galvenais treneris Ainārs Bagatskis, kurš guva 23 punktus, turklāt 18 (!) no tiem no tālās distances (3p 6/11, sm 5/6).

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 24 punktiem (2p 6/13, sm 6/7) bija Giedrs Gusts, kurš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi atdeva bumbu partneriem.

Židrūns Urbons (no labās) domās jau ir apspēlējis serbu Goranu Nikoliču.
Židrūns Urbons (no labās) domās jau ir apspēlējis serbu Goranu Nikoliču. Foto: AFI

Židrūns Urbons komandas punktu krājumu papildināja ar 18 punktiem, kā arī četrreiz atšifrēja pretinieku piespēles, bet deviņi punkti un piecas atlēkušās bumbas Jevgēņija Kosuškina kontā.

Uzvarētāju rindās galveno lomu spēlēja Serbijas un Melnkalnes leģionāri - Gorans Nikoličs guva 16 punktus, Ratko Varda pievienoja 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, bet Dragana Lukovska rēķinā 12 punkti un sešas rezultatīvas piespēles.

Šā mača iznākumu vislielākajā mērā izšķīra augumā daudz slaidāko viesu vairāk nekā pārliecinošā uzvara cīņā zem groziem, kas kijeviešiem regulāri deva iespēju izdarīt atkārtotus metienus no tuvas distances.

Atlēkušās bumbas: Barons - 24, BC Kyiv - 52...

Statistika: Rīga - 2p 17/38, 3p 10/19, sm 20/29, Kijeva - 2p 25/48, 3p 5/18, sm 25/29.

"Barona" rindās vēl spēlēja un punktus guva: Aņisimovs 6 p.+ 6 a.b., Ouens 2 p., Kravčenko 1 p., Andžejevskis 1 p., Brūniņš 0 p.

Pēc nedēļas "Barons/LU" izbraukumā tiksies ar "Lokomotiv".

Labu spēli vakar FIBA Eiropas līgā aizvadīja holandiešu komandā "MPC Capitals" spēlējošais Gatis Melderis, kurš 37 minūšu laikā guva septiņus punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kā arī divreiz rezultatīvi asistēja un pārtvēra trīs pretinieku piespēles.

Diemžēl "Capitals" ar 69:79 savā laukumā zaudēja Vroclavas "Slask" un ieņem pēdējo vietu F grupā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu