Viena metiena deficīts (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas vicečempioni "Barons"/LU basketbolisti šodien FIBA Eiropas kausa izcīņas otrajā spēlē dramatiskā cīņā zaudēja Krievijas superlīgas komandai Rostovas "Lokomotiv".

Spēles galotnē pusotras minūtes laikā rīdzinieki izsēja septiņu punktu pārsvaru un dramatiskā galotnē piedzīvoja zaudējumu ar 86:87. Uzvaru nesošos punktus 12 sekundes pirms spēles beigām viesi guva ar tālmetienu.

Pa ceturtdaļām - 19:22, 25:17, 16:24, 26:24.

Šis bija pirmais oficiālais mačs sezonā, kurā komandas spēlējošais galvenais treneris Ainārs Bagatskis nespēlēja, bet pilnvērtīgi vadīja komandu no laukuma malas.

Sākums šodien labāks padevās mājiniekiem, kas panāca 6:0, tomēr pēc pirmās ceturtdaļas ar 22:19 vadībā atradās "Lokomotiv". Otrās ceturtdaļas sākumā Mārtiņš Kravčenko ar precīzu tālmetienu rezultātu izlīdzināja, vēlāk no neizšķirta tika panākts četru punktu pārsvars - 28:24. Līdzīgā cīņā ritēja ceturtdaļas noslēgums, un puslaiku pārtraukumā Rīgas komanda devās ar piecu punktu pārsvaru - 44:39.

Trešajā ceturtdaļā pēc Giedra Gusta precīza metiena mājinieki vienubrīd spēja panākt jau deviņu punktu pārsvaru - 52:43.

Židrūns Urbons
Židrūns Urbons Foto: AFI

Mazliet vairāk kā četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām viesi spēja panākt neizšķirtu 54:54. Līdzīgā cīņā aizritēja ceturtdaļas beigas, un pēdējās mača desmit minūtes sākās ar "Lokomotiv" triju punktu pārsvaru - 63:60.

Septiņas minūtes pirms spēles beigām rezultāts atkal bija neizšķirts - 70:70. Pēdējās ceturtdaļas vidū "Barons"/LU panāca jau septiņu punktu pārsvaru - 79:72, bet vēl pēc divām minūtēm tas bija sadeldēts līdz diviem punktiem - 81:79. Nākamos piecus punktus mačā guva Rīgas komandas basketbolisti - ar lielisku "slam dunk" izcēlās lietuvietis Židrūns Urbons, bet trīspunktnieku precīzi realizēja Jevgeņijs Kosuškins, panākot 86:79 mājinieku labā 108 sekundes pirms spēles beigām.

20 sekundes pirms mača beigām "Barons"/LU pārsvars atkal bija tikai divi punkti - 86:84. Vēl pēc astoņām sekundēm viesi izcēlās ar precīzu tālmetienu, atkal izvirzoties vadībā, savukārt mājinieku pēdējā izdevība panākt uzvaru netika izmantota un "Barons"/LU nācās samierināties ar zaudējumu.

"Barons"/LU rindās ar 20 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Urbons, kas izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas. Viņš precīzi realizēja septiņus no desmit divpunktniekiem, vienīgo izdarīto tālmetienu un trīs no pieciem sodiem. 17 punktu guva Gusts, bet 15 - Fredijs Ouens.

Uzvarētāju labā Haime Hosē Ferons Loreda guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. 17 punkti Roberta Marka Dikelsa rēķinā - viņam arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Atlēkušās bumbas: Barons - 34, Lokomotiv - 35.

Rostovas kluba treneris Ačo Petrovičs apsveica rīdziniekus ar veiksmīgu spēli. "Šovakar tomēr mēs bijām veiksmīgāka komanda," viņš norādīja. "Iemetām trīspunktnieku pēdējās sekundēs."

""Barons" veiksmīgi bija izstrādājis taktiku un neitralizēja mūsu spēlētājus," viņš piebilda un atzina, ka Rostovas komandai ļoti pietrūcis Igora Kudeļina, kas nespēlējis pleca traumas dēļ.

Jevgēņijs Kosuškins (att. spēlē pret Valmieru) bija labākais no "iezemiešiem".
Jevgēņijs Kosuškins (att. spēlē pret Valmieru) bija labākais no "iezemiešiem". Foto: AFI

Labākais no Latvijas basketbolistiem šajā spēlē ar 11 punktiem bija Jevgēņijs Kosuškins, pa septiņiem punktiem guva Artūrs Brūniņš un Juris Andžejevskis, bet seši punkti Kravčenko kontā.

"Pietrūka pacietības līdz beigām, un spēlētāji par ātru noticēja uzvarai," pēc mača atzina Latvijas vicečempionu galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Nenosedzām vienīgo pretinieku, kas stabili met trīspunktniekus."

Neskatoties uz zaudējumu, Bagatskis bija apmierināts ar komandas parādīto sniegumu un pateicās spēlētājiem par demonstrēto raksturu. "Spēlētāji parādīja, ka neesam tik slikti, kādi tikām pataisīti pēc sestdienas spēles [zaudējuma Rīgā "Ventspilij" ar 52:89]. Raksturs rūdās grūtībās."

Pēc mača uz slimnīcu devās Lietuvas basketbolists Mihails Aņisimovs, kam ir problēmas ar ceļgalu. Traumas nopietnība vēl nav zināma, tas noskaidrosies slimnīcā.

Otrajā posmā iekļūs apakšgrupas divas labākās komandas, bet "Barons" nākamo spēli aizvadīs tieši pēc nedēļas, kad savā laukumā uzņems Bonnas "Telekom Baskets", kas šodien ar 58:72 zaudēja "BC Kyiv".

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu