Rīgas baroni nopērti Ukrainā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Barons

Ar diezgan nepatīkamu zaudējumu FIBA Eiropas kausa izcīņā šodien debitēja Latvijas vicečempioni "Barons/LU", kas šodien izbraukumā kapitulēja šā turnīra pagājušās sezonas finālistiem Ukrainas "BC Kyiv".

Bez ierunām zaudēta cīņa pie groza, pārlieku liela paļaušanās uz tālmetieniem uzbrukumā un nespēja apturēt garos kijeviešus aizsardzībā. Tas viss kopā summējās zaudējumā bez ierunām - 72:99.

Pa ceturtdaļām - 14:28, 21:28, 19:22, 18:21.

Tā bija abu komandu pirmā spēle G grupā, kas par prieku 2000 skatītājiem noslēdzās ar pārliecinošu pagājušā gada FIBA Eiropas kausa finālistu triumfu, turklāt Ukrainas komanda bija pārāka visās četrās spēles ceturtdaļās.

Pagājušajā sezonā "Kyiv" komandā spēlēja Latvijas basketbolists Edmunds Valeiko, kurš tagad devies peļņā uz Irānu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās šodien ar 17 punktiem bija amerikānis Maikls Hariss, bet īpaši nomācošs bija mājinieku pārsvars cīņā par atlēkušajām bumbām - 41:23. Tomēr tam izskaidrojums ir pavisam loģisks, jo "Kyiv" rindās ir seši (!) virsdivmetrinieki, no kuriem trīs ir vismaz 2,10 metrus gari!

Rīgas komandā ar īsti slaidu augumu (2,15) izceļas vienīgi Mihails Aņisimovs un, likteņa ironija, tieši Kijevā dzimušais Lietuvas pilsonis arī bija viens no diviem vieskomandas spēlētājiem, kurš spēja "iekost" laukuma saimniekiem - 17 punkti (2p 7/15) un deviņas atlēkušās bumbas.

Giedrs Gusts (att. uzbrukumā pret Panevēžu) bija viens no diviem līderiem, bet pretinieku komandā tādi bija vairāki...
Giedrs Gusts (att. uzbrukumā pret Panevēžu) bija viens no diviem līderiem, bet pretinieku komandā tādi bija vairāki... Foto: BK Barons

Otrs bija Lietuvas izlases saspēles vadītājs Giedrs Gusts, kurš guva 16 punktus (2p 6/8), izcīnīja trīs bumbas zem groziem un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, taču pirms laika atstāja laukumu ar piecām piezīmēm.

Ēnā šoreiz palika viņa tautietis Židrūns Urbons, kurš iemeta tikai sešus punktus, bet komandas spēlējošais galvenais treneris Ainārs Bagatskis mēģināja "šaut" no tālienes, taču šoreiz nekrita - tikai 1/9 un seši punkti protokolā.

Kopumā šajā spēlē rīdzinieki no 27 (!) trīspunktniekiem spēja realizēt tikai sešus...

Mārtiņs Kravčenko (att. pret Sakalai) mačā ar Kijevu nospēlēja 36 (!) minūtes
Mārtiņs Kravčenko (att. pret Sakalai) mačā ar Kijevu nospēlēja 36 (!) minūtes Foto: BK Barons

Laukuma saimnieki uzsvaru izteikti lika uz savu auguma pārsvaru un individuālo meistarību, piespiežot viesus bieži pārkāpt noteikumus un ar diezgan normālu precizitāti sametot arī soda metienus.

Statistika: Rīga - 2p 22/38, 3p 6/27, sm 10/18, Kijeva - 2p 31/53, 3p 5/7, sm 22/33.

"Barona" rindās vēl spēlēja un punktus guva: Brūniņš 5 p., Kravčenko 5 p., Andžejevskis 5 p., Kosuškins 4 p., Ouens 4 p., Flevins 4 p., Mētra 0 p. (Pīternieks nespēlēja).

Interesanti, ka Ukrainas komandas sastāvā bija tikai četri ukraiņi, kas pa visiem guva 20 punktus (salīdzinājumam - septiņu Latvijas basketbolistu rēķinā 25 punkti)

Latvijas vicečempioni tagad trīs spēles pēc kārtas aizvadīs savā laukumā, un pirmā no tām būs jau 1. novembrī, kad "baroni" Rīgā uzņems Giedra Gusta bijušo komandu no Krievijas Superlīgas - Rostovas "Lokomotiv".

Krievi šodien savā laukumā ar 82:74 pārspēja Bonnas "Telekom Baskets".

Gatis Melderis guva piecus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet viņa komanda "MPC Capital" pirmajā mačā izbraukumā ar 68:77 šodien zaudēja Vroclavas "Slask".

Pagājušās sezonas čempioni Sanktpēterburgas "Dinamo" ar 77:72 uzvarēja "Azovmash", bet Lietuvas "Šiauliai" ar 74:73 guva laimīgu uzvaru pār beļģu "Dexia"

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu