Lielais hokejs bez lielajiem faniem (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uz 2006. gada pasaules čempionāta spēlēm hokejā, kurās piedalīsies Latvijas izlase, lētās biļetes nebūs nopērkamas un arī dārgo biļešu skaits būs ierobežots, liecina Neatkarīgās rīcībā esošā informācija. Hokeja čempionāta rīkošanas komiteja gan to noliedz.

2006. gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka Neatkarīgajai stāsta, ka biļešu tirdzniecībā būs tikpat daudz, cik solīts pirms mēneša izpilddirekcijas rīkotajā preses konferencē – 2915 uz vienu Latvijas izlases spēli. Un biļetes tirgos 250 tirdzniecības vietās. Taču laikraksta rīcībā ir ziņas, ka tirdzniecībā uz vienu spēli nonāks 2500 sēdvietu un tikai 210 stāvvietu biļetes. Iepriekš izpilddirekcija Gunta Ulmaņa personā apgalvoja, ka stāvvietu būs no 600 līdz 700. Arī vakar G. Ulmanis Neatkarīgajai turpināja apgalvot, ka vietu skaits nav mainījies.

Uz stāvvietām var necerēt

V. Savicka Neatkarīgajai stāsta, ka šobrīd vēl neesot zināms, cik biļešu uz stāvvietām varēs iztirgot uz Latvijas spēlēm, jo lielajā hallē vēl neesot noteikts precīzs to skaits. Vēl esošajām biļetēm klāt varētu nākt aptuveni 500. "Halles celtniecības gaitā var izrādīties, ka ir liekas vietas, šobrīd to varētu būt ap 500, bet uz šīm vietām biļetes vēl netiek pārdotas, pirms tas nav zināms skaidri," saka V. Savicka. Vaicājot SIA Merks pārstāvim Arnim Lapiņam, vai tiešām halles projektēšanas laikā netika izplānots stāvvietu skaits, viņš atbild, ka vietas var atbrīvoties, taču tehniski tas esot maz iespējams.

Neatkarīgās rīcībā esošā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans un G. Ulmanis izdara spiedienu uz SIA Merks un cenšas panākt, lai hallē vietu skaits tiktu palielināts un fani neatklātu, ka stāvvietu ir pavisam maz. Šobrīd redzams, ka sākotnējais paziņojums par septiņiem simtiem lēto stāvvietu bija domāts tikai par biļešu dārdzību sadusmoto fanu nomierināšanai.

Vēl citi avoti Neatkarīgajai ziņo, ka, iespējams, biļešu uz Latvijas spēlēm vispār vairs brīvā tirdzniecībā nebūs un tās jau iepriekš izpirkušas juridiskās personas. Savukārt, kā liecina atsevišķu augsti stāvošu Statoil darbinieku sniegtā neoficiālā informācija, lētākās biļešu paketes būšot pieejamas par 50 latiem. Turklāt biļešu pārdošana notiks SIA Biļešu serviss vienotajā visas Latvijas tīklā vairāk nekā 250 tirdzniecības vietās, tātad vidēji vienā tirdzniecības vietā tiks pārdots 12 biļešu uz vienu spēli.

Tirdzniecības vietās panika

Šobrīd gandrīz visas 250 tirdzniecības vietas ar bažām gaida biļešu tirdzniecības dienu. To atzīst arī iestāžu darbinieki. Problēmas būs, par to liecina kaut vai tas, ka atsevišķās tirdzniecības vietās jau tiek gatavoti A3 plakāti ar uzrakstiem "Uz Latvijas spēlēm biļešu nav" un tamlīdzīgi. Pēc Neatkarīgās rīcībā esošajām ziņām, šādi uzraksti jau ir gatavi Statoil benzīna uzpildes stacijās un Hansabankā. Statoil klientu piedāvājumu departamenta vadītāja Dace Lodziņa apstiprina, ka šobrīd veido trīs dažādus plakātus. Uz viena būs paziņojums, no kura datuma sāk tirgot biļetes, otra norāde domāta rindas sākuma apzīmējumam, ja nu kāds fans pēc biļetēm rindā taisās stāvēt visu nakti, un trešo plakātu greznos uzraksts par to, ka biļešu uz Latvijas izlases spēlēm vairs nav. Tāpat Statoil norīkos papildu apsardzes darbiniekus un izveidos vienu atsevišķu rindu faniem, bet otru pircējiem, kuri iegādāsies degvielu un pārtiku.

Gatavībā ir arī viena no visapmeklētākajām Rīgas biļešu tirdzniecības vietām Kongresu namā. Vecākā kasiere Jolanta Klodāne stāsta, ka nešaubīgi klientu skaits būs liels. Uz tirdzniecības vietu jau iepriekš nākuši fani un brīdinājuši, ka kaut vai nakšņošot pie Kongresa nama durvīm.

Fani boikotēs

Pēc visām ap čempionātu notikušajām neskaidrībām un problēmām, sākot ar halles celtniecību un beidzot ar dārgajām biļetēm, Latvijas fanu klubi apvienojušies un gatavojas boikotēt čempionātu.

Tā, piemēram, tūrisma firma Impro, kas nodarbojas ar fanu kustības atbalstīšanu, vispār atteikusies no izpilddirekcijas piedāvātajiem pakalpojumiem biļešu rezervācijā un iegādē, jo piedāvājums šķitis nepieņemams gan no uzņēmēja, gan no līdzjutēju viedokļa. Impro pārstāve Inese Krūmiņa Neatkarīgajai stāsta, ka izpilddirekcija izveidojusi sistēmu, kā pārdot pilnīgi visas biļetes, pat uz nerentablajām spēlēm. Lai pēc dažu Zviedrijas valstsvienības fanu vēlmēm nopirktu piecdesmit biļetes uz pasaules čempionāta finālu, tūrisma firmai būtu jāiegulda aptuveni 100 000 latu. Jo, pērkot piecdesmit biļetes uz finālu, vienlaikus firmai būtu jāiegādājas 50 biļetes uz trešās vietas izcīņas spēlēm, 100 uz pusfinālu, 400 uz ceturtdaļfinālu, beidzot pat ar pāris tūkstošiem priekšsacīkstēs.

Arī kluba Namejs vadītājs Jānis Barkāns teic, ka ir vīlies hokeja čempionāta rīkotājos, ka fani pat savās mājās nevarēs klātienē vērot hokeju. Viņa klubs izpilddirekcijā rezervējis ap 400 biļetēm, bet dabūjuši tikai piecas. "Galvenais, ka es zinu, šīs biļetes aizietu reāliem faniem, pat vārdus un uzvārdus varu nosaukt," saka J. Barkāns. Savukārt, protestējot pret biļešu dārdzību, to rezervācijai vispār nepieteicās klubs Sarauj, Latvija!. Tā vadītājs Juris Mednis nevēloties piedalīties masu psihozē.

Šobrīd minētās organizācijas gatavojas apvienot spēkus un pateikt gan hokeja izpilddirekcijai, gan federācijai, ka čempionāta rīkošana nav domāta faniem un pelnīšana uz fanu rēķina ir nekorekta.

***

Fakti

Izpilddirekcijas piedāvātā biļešu iegādes shēma tūrisma firmai Impro – pērkot vienu biļeti uz jebkuru spēli, jāizpērk biļetes arī uz pārējām spēlēm.

Biļešu iegādes procentuālais sadalījums:

fināls 1,8%

bronzas izcīņa 1,8%

pusfināls 3,6%

ceturtdaļfināls 7,2%

priekšsacīkstes 9,5%

kvalifikācijas spēles 38,3%

par palikšanu A grupā 36,6%

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu