Metalurgi: Eiropas pēdējais bastions (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

UEFA kausa izcīņas pirmās atlases kārtas atbildes spēlē "Liepājas metalurgs" vakar arī savā laukumā ar 3:0 uzvarēja Farēru salu komandu "NSI Runavik" un turpina cīņu par iekļūšanu pamatturnīrā. Arī FK "Ventspils" ceturtdien savās mājās ar 2:1 pārspēja Ziemeļīrijas klubu "Linfield", diemžēl divu spēļu summā atzina viesu pārākumu un izstājās no turpmākās cīņas.

Pēc zaudējuma pirmajā spēlē izbraukumā ar 0:1, tik un tā par "Ventspils" un "Linfield" pāra favorītiem tika uzskatīti Latvijas kausa ieguvēji. Dzīvē viss izrādījās citādi, un liktenīga izrādījās jau 8. minūte, kad Ziemeļīrijas futbolistus vadībā izvirzīja Pīters Tompsons.

Lai izcīnītu uzvaru divu spēļu summā, ventspilniekiem tagad bija jāgūst trīs bezatbildes vārti, un šādam varoņdarbam kurzemnieki nebija gatavi. Jāsaka gan, ka viņi darīja, ko varēja, un gruzīnu futbolista Aleksandra Rehviašvili 39. minūtē gūtie vārti viesa cerības un labvēlīgu iznākumu.

Tomēr uz nākamo vārtu guvumu bija jāgaida līdz pašām spēles beigām, jo tikai otrā puslaika kompensācijas laikā bumbu viesu vārtos raidīja Latvijas izlases uzbrucējs Vīts Rimkus. Uzvara spēlē ar 2:1, bet divu spēļu summā neizšķirts 2:2 un, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, otrajā atlases kārtā iekļuva "Linfield".

Līdz ar to par vienīgajiem Latvijas pārstāvjiem Eiropā šajā sezonā ir palikuši "Liepājas metalurgs" futbolisti, kas šodien ar 3:0 uzvarēja "NSI Runavik" no Farērām.

Spēles 5. un 37. minūtē pirmo divus vārtus Latvijas meistarsacīkšu līdervienības labā guva komandas ilggadējais snaiperis Viktors Dobrecovs, bet 83. minūtē punktu pārliecinošajai uzvarai pielika Latvijas junioru izlases spēlētājs Oskars Kļava.

Divu spēļu summā 6:0, jo arī pirmajā spēlē izbraukumā liepājnieki uzvarēja ar 3:0.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu