Metalurgu laimīgā "bullīšu" uzvara "slēptajā finālā" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionāta pirmajā pusfinālspēlē "Liepājas Metalurgs" šodien Siemens ledus hallē Piņķos pēcspēles soda metienu sērijā izcīnīja uzvaru pār "Rīga 2000" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Jānis Vegners.

Komandas uz šo spēli ieradās emocionāli līdzīgā noskaņojumā - pa diviem zaudējumiem Baltkrievijas atklātā čempionāta divās pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs izbraukumā. Pagājušā gada Latvijas čempionāta pusfināla atkārtojumu, gan Rīgas, gan Liepājas komandas iesāka optimālajos sastāvos - liepājnieku rindās pēc neliela savainojuma bija atgriezies Latvijas izlases centra uzbrucējs Juris Ozols. Kurzemnieku vārtos stājās Dmitrijs Žabotinskis, bet "Rīga 2000" galvenā trenera Juliusa Šuplera izvēle nedaudz pārsteidza - komandas cietokšņa drošību viņš uzticēja no "Brest" komandas nesen kā iegūtajam Pāvelam Bessonovam. Pirmā trešdaļa noritēja visumā vienmuļi un tikai pēdējās minūtēs sāka izpausties laukuma saimnieku pārsvars. Tā rezultātā loģiski šķita "Rīga 2000" čehu viesspēlētāja Leoša Pipas gūtie vārti pēc individuāla reida liepājnieku zonā. Tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts, jo mača galvenais tiesnesis Zviedrītis uzskatīja, ka pirms ripa šķērsojusi vārtu līniju, rīdzinieku spēlētājs atradies vārtsarga laukumā. Visi, kas skatījās LTV7 tiešraidi vairākos atkārtojumos varēja pārliecināties, ka tiesneša lēmums ir bijis kļūdains, jo ripa jau labu laiku bija vārtos pirms "Liepjas Metalurga" vārtu laukumā nonāca pretinieku spēlētājs. Šis gadījums kārtējo reizi apliecina, kā būtu tikai loģiski, ja video noskatīšanās pēc strīdīgām epizodēm kļūtu oficiāli pieejama vismaz tādās svarīgās spēlēs kā Latvijas čempionāta "play off". Tā pa īstam spēle atzdzīvojās tikai otrā periodā vidū. Vispirms Andrejs Kardašs izvirzīja vadībā viesus, bet tad pa vieniem vārtiem guva Edgars Žaltkovskis un Aleksejs Hromčenkovs. 2:1 par labu mājiniekiem. Prieki nebija ilgi, jo pāris minūtes pirms pārtraukuma līdzsvaru atjaunoja liepājnieku kapteinis Eduards Ivanovs.

Trešā perioda astotajā minūtē lielisku saprašanos nodemonstrēja Kārlis Skrastiņš un Ģirts Ankipāns (att.). Skrastiņš pa kreiso malu iegāja liepājnieku zonā un neskatoties atstāja ripu Ankipānam, kurš tikko kā atgriezies laukumā pēc divu minūšu noraidījuma, ar spēcīgu metienu vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus. Turpmākajās minūtēs nekas neliecināja, ka viesiem vēlreiz izdosies atspēlēties. "Rīga 2000" pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, bet tad nāca 12. minūte, kad lietuviešu "metalurgs" Darius Lelenas ar tālu sitienu no zilās līnijas raidīja ripu caur Bessonova kājsargiem - neizšķirts 3:3. Vēl vairāk - minūti un 21 sekundi pirms spēles pamatlaika beigām Liepājas komandas Krievijas leģionārs Andrejs Kasatkins aizskrēja pretuzbrukumā pa labo malu un raidīja ripu vārtu augšējā labajā stūrī - 3:4.
Bessonovam tā bija kārtējā nepāriecinošā epizode vārtos, bet Šuplers spēles pedējā minūtē ķērās pie pēdējā salmiņa un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šis viņa lēmums bija daudz veiksmīgāks par Bessonova ielikšanu vārtos, jo pēc vairākiem metieniem 44 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām glābēja reputāciju atkal apliecināja Jānis Sprukts. Spēlētāju burzmā viņš uztvēra Žabotinska atvairīto ripu un trieca to tīklā - neizķirts 4:4. Papildlaikā iniciatīva piederēja rīdziniekiem, turklāt sākumā viņiem bija skaitliskais vairākums. Tomēr viesi ar lielām pūlēm izturēja un tas nozīmēja, ka Rīgas un Liepājas principiālā dueļa pirmā sērija noslēgsies ar "bullīšu" sišanu. Arī pēc pirmās soda metienu sērijas, kurā katrai komandai bija pa pieciem izgājieniem viens pret vienu ar vārtsargiem - neizšķirts 1:1. Vispirms "metalurgus" vadībā izvirzīja Romāns Ņikitins, bet līdzsvaru atjaunoja Ģirts Ankipāns. Soda metienu otrajā sērijā līdz pirmajai kļūdai - Jāņa Sprukta metienu tvēra Dmitrijs Žabotinskis, savukārt liepājnieks Jānis Vegners (att.) elementāri noguldīja uz ledus Oļegu Romaško un raidīja ripu jau tukšos rīdzinieku vārtos - 5:4. Vietu Latvijas hokeja čempionātā finālā Liepājas komanda var nodrošināt izcīnot uzvaras divās nākamajās spēlēs, kas 12. un 14. martā notiks Liepājā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu