Šakils O'Nīls pievienojas Maiami "Heat" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" trešdien paziņoja, ka parakstījis līgumu ar Šakilu O'Nīlu, vēsta NBA oficiālā mājaslapa internetā.

Tiek ziņots, ka O''Nīla bijusī komanda - Losandželosas "Lakers" - pretī saņēma Karonu Batleru, Baianu Grantu, Lamaru Odomu, kā arī pirmās kārtas drafta izvēles tiesības nākotnē. "Šodien Maiami "Heat" spēra milzīgu soli pretī čempionu titulam," paziņoja komandas prezidents Pets Reilijs. "Mēs vienmēr esam vēlējušies uzvarēt čempionātā. Uzskatu, ka esam ieguvuši labāko NBA spēlētāju." "Heat" prezidents arī izteica nožēlu, ka jāatvadās no trīs spēlētājiem, kas daudz devuši komandai, taču novēlēja viņiem [Batleram, Grantam un Odomam] tikai to labāko. Kā zināms, O''Nīls kopā ar "Lakers" ir trīs reizes kļuvis par NBA čempionu. 12 gadus ilgajā karjerā viņš kopumā regulārajā čempionātā aizvadījis 809 spēles, vidēji mačā guvis 27,1 punktu, izcīnījis 12,1 atlēkušo bumbu, izdarījis 2,9 rezultatīvas piespēles, kā arī 2,6 reizes vidēji spēlē bloķējis pretinieku metienus. O''Nīls divas reizes regulāro NBA sezonu noslēdzis kā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, 11 reizes piedalījies "All star" spēlēs. Centra spēlētājs arī septiņas sezonas, ieskaitot aizvadīto, bija precīzākais metienu no spēles realizētājs. Pašlaik O''Nīls ir precīzākais basketbolists no aktīvi spēlējošiem. Vidēji karjerā viņš precīzi realizējis 57,7 procentus no spēlē izmestajiem metieniem. Tagadējais "Heat" centra spēlētājs 12 regulārajās sezonās guvis vidēji vismaz 20 punktus un izcīnījis vismaz desmit atlēkušās bumbas vidēji mačā katrā sezonā. Šajā rādītājā viņš nostājies līdzās tādām basketbola leģendām kā Karims Abduls Džabars, Hakims Olaidžuvons un Vilts Čemberlens. Jāatzīmē, ka O''Nīls ir vienīgais šajā kompānijā, kam tas izdevies visās NBA līgā pavadītajās sezonās. 158 aizvadītajos "play off" mačos O''Nīls vidēji spēlē guvis 27,2 punktus, izcīnījis 12,9 atlēkušās bumbas, 3,1 reizi rezultatīvi piespēlējis partneriem un 2,4 reizes bloķējis pretinieku metienus. Karjeras laikā O''Nīls trīs reizes atzīts par NBA fināla labāko spēlētāju, bijis līgas vērtīgākais basketbolists, 18 reizes bijis nedēļas labākais spēlētājs, bet 11 reizes arī mēneša labākais basketbolists NBA. Kā zināms, O''Nīls pirmos četrus karjeras gadus NBA pavadīja Orlando "Magic" rindās, bet pēdējās astoņas sezonas bija "Lakers" spēlētājs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu