LBS padome atstāj durvis atvērtas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Saeimas namā notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) padomes sēde. Sēdes galvenais izskatāmais jautājums bija LBS kritiskā finansiālā situācija, kas neļauj piecām Latvijas nacionālajām izlasēm (sieviešu, U-18 junioru un U-20 jauno vīriešu, U-16 zēnu un meiteņu) piedalīties Eiropas čempionātos.

Lai nodrošinātu Latvijas nacionālo izlašu līdzdalību Eiropas čempionātos, LBS padome vienbalsīgi pieņēma lēmumu nosūtīt vēstuli Ministru prezidentam Indulim Emsim, kurā lūdz rast finansiālo nodrošinājumu dalībai Eiropas čempionātos. Ņemot vērā, ka Eiropas čempionātu finālu un pusfināla turnīri notiks jau 2004.gada jūlijā un augustā, bet sagatavošanās procesam vajadzēja sākties jau 2004.gada 31.maijā, LBS padome rekomendēja pārstrukturizēt finansiālo programmu un atļāva LBS valdei izdarīt grozījumus padomes pieņemtajā budžetā, lai iespēju robežās Latvijas nacionālās izlases varētu sākt gatavošanos attiecīgajiem Eiropas čempionātiem. Vienlaicīgi LBS padomes locekļi, tai skaitā Gundars Bērziņš, Māris Gulbis, Jānis Urbanovičs, Roberts Zīle, pauda pārliecību, ka Saeima apstiprinās priekšlikumus budžeta grozījumiem (nākamie priekšlikumi valsts budžeta grozījumiem, vistacamāk, pirmajā lasījumā tiks izskatīti 12.augustā, pieņemti 26.augustā) un piešķirs LBS 178 000 latu Latvijas nacionālo izlašu dalībai Eiropas čempionātos. LBS prezidents Ojārs Kehris: „Skaidrs, ka atsaukt komandas no Eiropas čempionātiem praktiski vairs nav iespējams, jo tas atsviestu Latvijas basketbolu deviņdesmito gadu sākuma līmenī un pārvliktu svītru desmit gadu darbam. Turklāt tas pat ekonomiski ir ārkārtīgi neizdevīgi, jo FIBAs soda sankcijas materiālā ziņā būtu lielākas nekā minimālā nepieciešamā summa šo izlašu aizvešanai uz Eiropas čempionātiem. Lai arī padome pieņēma lēmumu pārstrukturizēt līdzekļus un piešķirt naudu sieviešu un junioru izlasēm, tomēr esmu apbēdināts, ka neizdevās piesaistīt visus šajām izlasēm nepieciešamos līdzekļus, līdz ar to sagatavošanās process būs īsāks nekā plānots. LBS budžeta pārstrukturizācija apdraudētu Olimpisko basketbola programmu, kas paredzēta Latvijas basketbola klubu attīstībai. Līdz ar to var būt apdraudēta vairāku klubu eksistence. Tomēr arī šis solis vēl pilnībā neatrisina Latvijas izlašu līdzdalību Eiropas čempionātos.” Atgādinām, ka LBS vēl joprojām lūdz palīdzību uzņēmējiem, vecākiem, sporta abalstītājiem. LBS ir atvērusi trīs kontus, kuros jebkurš palīdzēt gribošais var pārskaitīt naudu. Kontu numuri ir šādi: • LV86HABA0551007415574 (U-20 jauno vīriešu izlasei), • LV49HABA0551007415561 (U-18 junioru izlasei), • LV33HABA0551007415558 (Nacionālajai sieviešu izlasei).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu