Viktoram Pevko pasaules rekords pauerliftingā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsētā Desanā aizvadīts Eiropas čempionāts pauerliftingā, kurā startēja arī mūsu sportists Viktors Pevko. Sacensībās, kurās piedalījās sportisti no 21 valsts, svara kategorijā līdz 125 kilogramiem viņš izcīnīja uzvaru.

Pevko senioru konkurencē svaru stieņa spiešanā atkārtoja Latvijas senioru sporta spēļu rezultātu – 265 kilogrami, taču toreiz sacensībās nebija klāt starptautisku tiesnešu un tas tika uzskatīts par pasaules labāko rezultātu. Tomēr, atkārtojot panākumu Eiropas čempionātā, Pevko rezultāts ir ierakstīts pasaules rekordu sarakstā. Sportists atzina, ka konkurence esot bijusi ļoti liela, un prieks, ka apsteigts arī galvenais konkurents Andreass Mroseks, kurš ar rezultātu 240 kilogrami palika otrajā vietā. Mūspuses sportists nelielas traumas dēļ gan nepiedalījās trīscīņā, taču tagad būšot laiks atveseļoties pilnībā, jo nākamās sacensības paredzētas tikai oktobrī ASV, kur norisināsies pasaules čempionāts. Pagaidām gan vēl apšaubāma ir mūsu sportista dalība tajā, jo neesot skaidrības ar finansēm. Savukārt decembrī Slovēnijā paredzēta pasaules kausa izcīņa, kurā Pevko plāno piedalīties. Sportists izsaka arī pateicību Liepājas pilsētas un rajona Sporta pārvaldēm, kuras atbalstījušas viņa braucienu uz Vāciju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu