Latvija parakstīs Kopenhāgenas deklarāciju par antidopingu sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets vakar pieņēma rīkojumu atbalstīt 2003.gada 5.marta Kopenhāgenas deklarāciju par antidopingu sportā un pilnvaroja izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (JL) to parakstīt.

Šā dokumenta mērķis ir skaidri formulēt dalībnieku politisko un morālo vienošanos par Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) lomas atzīšanu un atbalstu tai, atbalstu Pasaules Antidopinga kodeksam, kuru apstiprinājusi WADA dibināšanas valde Pasaules konferences par dopingu sportā, kā arī starptautiskas starpvaldību sadarbības uzturēšana, lai veicinātu antidopinga stratēģiju saskaņošanu un ieviešanu sportā. Deklarācijā noteikti pasākumi, lai ierobežotu sportā aizliegto vielu un metožu pieejamību un izmantošanu. Katrs dalībnieks paredz nodrošināt tādu noteikumu, administratīvu ierobežojumu un, ja nepieciešams, juridisku nosacījumu, ieviešanu, lai kontrolētu aizliegto vielu un aizliegto metožu pieejamību, tajā skaitā importu, eksportu, izplatīšanu, pārvadāšanu un izgatavošanu un nodrošinātu informācijas apmaiņu starp attiecīgās jurisdikcijas institūcijām, lai samazinātu aizliegto vielu un aizliegto metožu pieejamību. Šie pasākumi nedrīkst traucēt sportā aizliegto vielu un metožu pieejamību izmantošanai likumīgiem mērķiem. Noteikts, ka katrs dalībnieks veicina pasākumus sportā iesaistītām personām par uztura bagātinātāju lietošanu un to izvēles iespējām, lai izvairītos no aizliegto vielu uzņemšanas. Nacionālie antidopinga pasākumi paredz, ka katrs dalībnieks pēc iespējas nodrošina finansiālo atbalstu nacionālajai antidopinga programmai, tajā skaitā dopinga kontrolei, izglītībai, pētījumiem un informatīvajiem pasākumiem. Valdībā iesniegtajos dokumentos norādīts, ka, nepieņemot šos noteikumus, Latvijas sportisti nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs Atēnās. Savukārt, ieviešot deklarācijā noteikto, tiks nodrošināta valsts līdzdalība starptautiskajā cīņā pret dopinga lietošanu un radīts labvēlīgs Latvijas tēls pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu