"Skonto" izcīna Livonijas kausu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz galvenā trenera Aleksandra Starkova saslimšanu, FC "Skonto" svētdien Rīgā prata pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēt Igaunijas čempionus "Flora" futbolistus un paturēja savā īpašumā Livonijas kausu, BNS informēja Latvijas čempionvienības preses dienests.

Spēles pamatlaiks "Skonto" olimpiskajā hallē noslēdzās neizšķirti 3:3 (1:1), un kausa īpašnieka noteikšanai nācās ķerties pie 11 metru sitienu sērijas, kurā laukuma saimnieki bija pārāki ar 4:3. Pirmajā puslaikā vārtus "Skonto" guva Mihails Zemļinskis ar 11 metru soda sitienu, bet otrajā puslaikā precīzi bija Gatis Kalniņš un Mihails Miholaps. Zemļinskis "Skonto" 6.minūtē izvirzīja vadībā, realizējot Igaunijas tiesnešu piespriesto 11 metru soda sitienu par Oresta Buitka nogāšanu. Iniciatīva pirmajā puslaikā piederēja "Flora" futbolistiem, taču izlīdzinājumu viesi panāca tikai 44. minūtē pēc Vjačeslava Zahovaiko sitiena. Otrajā puslaikā cīņas gaita mainījās. 51. minūtē divatā pret "Flora" vārtsargu izrāvās "Skonto" futbolisti Levans Korgalidze un Kalniņš, kurš komandas biedra piespēli pārvērta vārtu guvumā. Savukārt Miholaps 54. minūtē ar tālsitienu no 20 metriem zem pārliktņa panāca 3:1. Tomēr pamatlaikā tikt pie uzvaras "Skonto" nespēja, jo puslaika vidū "Flora" futbolists Aleksandrs Saharovs rezultāta starpību samazināja, bet Tēts Allass 73. minūtē iepriecināja ar atsevišķu autobusu atbraukušos igauņu līdzjutējus, panākot 3:3. Spēles pamatlaikam uzreiz sekoja 11 metru sitienu sērija, kurā "Skonto" vienīgo kļūdu pieļāva Miholaps, triecot bumbu pret vārtu stabu, bet izšķiroši bija Zuraba Mentešasvili gūtie vārti. "Skonto" treneris Jurijs Andrejevs pēc mača atzina, ka pirmajā puslaikā iniciatīva piederēja viesiem, jo "Flora" rādīja labāku spēli laukuma vidusdaļā. "Taču otrajā puslaikā "Skonto" spēlētāji bija psiholoģiski noskaņojušies un pārtvēra iniciatīvu, tomēr kļūdas aizsardzībā neļāva tikt pie uzvaras jau pamatlaikā," teica Andrejevs. "Skonto" sastāvā bija pieteikts arī Aleksandra Starkova dēls Sergejs Starkovs, taču viņš laukumā netika. Arī pirms gada abu komandu cīņā par Livonijas kausu Rīgā "Skonto" futbolisti bija pārāki pēcspēles 11 metru sitienu sērijā. Spēles pamatlaiks noslēdzās 2:2, bet 11 metru sitienos "Skonto" bija pārāks ar 10:9. Pirms 15. janvārī doties uz Maskavu, lai cīnītos par Sadraudzības kausu, "Skonto" 9.janvārī Rīgā plkst. 14 pārbaudes spēlē tiksies ar kādu no Lietuvas klubiem. Spēle par Livonijas kausu: "Skonto" - "Flora" 3:3 (1:1) 11 metru sitienu sērijā 4:3 Vārtus guva: Zemļinskis (6.), Kalniņš (51.), Miholaps (54.) - Zahovaiko (44.), Saharovs (65.), Allass (73.) 11 metru sitienu sērija: "Flora": Roba (- pāri) 0:0; Zahovaiko (+) 1:1; Lidapere (- Piedels) 2:1; Rems (+) 3:2, Allass (+) 3:3 "Skonto": Zemļinskis (+) 1:0; Lobaņovs (+) 2:1; Isakovs (+) 3:1; Miholaps (- vārtu stabs) 3:2, Mentešašvili (+) 4:3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu