Valdība futbola izlasei prēmijām varētu piešķirt 120 000 latu (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola izlase no valdības prēmijām par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā varētu saņemt 100 000 līdz 120 000 latu. Par to informēja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Šādu ierosinājumu paudusi Nacionālā sporta padome, kuras vārdā vēstuli premjeram Einaram Repšem parakstīs Šadurskis. Nacionālā sporta padome palīdz futbolistu prēmēšanas iniciatoram Ministru prezidenta biedram Aināram Šleseram tehniski sagatavot šādu priekšlikumu. Šlesers naudu futbolistu prēmēšanai piedāvā iegūt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Premjera biedrs BNS iepriekš pauda pārliecību, ka "mēs to [Latvijas futbolistu uzvaru] nenovērtēt nedrīkstam". "Tas ir pasaules līmeņa notikums, uz ko attiecīgi jāreaģē un jāprēmē futbolisti," sacīja Šlesers. Projekts jāsaskaņo Finanšu, Tieslietu un Izglītības un zinātnes ministrijām. Latvijas futbolisti čempionātam kvalificējās pēc divu spēļu summā gūtās uzvaras pār Turcijas izlasi. No UEFA Latvijas futbola federācija par iekļūšanu finālā saņems apmēram 7,5 miljonus Šveices franku, no kuriem futbolistu prēmēšanai solīts tērēt miljonu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu