Mainīs Krištopana basketbola kluba nosaukumu .

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plānots, ka bijušā premjera Viļa Krištopana vārdā nosauktais jauniešu basketbola klubs turpmāk sauksies basketbola klubs "Rīga".

Bijušais premjerministrs, kurš pirms pievēršanās biznesam un politiskajai darbībai bija profesionāls basketbolists, aģentūrai LETA pastāstīja, ka lēmumu par basketbola skolas nosaukuma maiņu viņš pieņēmis tādēļ, ka klubā nestrādā ne kā direktors, ne kā treneris, ne ieņem kādu citu amatu. Krištopans līdz šim klubu ir atbalstījis finansiāli un to darīšot arī turpmāk. Kluba nosaukšanu savā vārdā Krištopans salīdzināja ar pieminekļa būvēšanu, norādot, ka "dzīviem cilvēkiem nevar būvēt pieminekli" un viņš nav "nekāds Ļeņins vai Pēteris I". Kluba nosaukuma maiņa juridiski vēl nav noformēta. Krištopana basketbola klubs (KBK) tika nodibināts 1998.gada sākumā. Šī bija Latvijā otrā basketbola skola, kuru dibinājis un savā vārdā nosaucis kāds bijušais basketbolists. Jau vairākus gadus sekmīgi darbojas Valda Valtera basketbola skola. Bijušie basketbolisti arī citur pasaulē dibina savas sporta skolas. Piemēram, Lietuvā darbojas Arvīda Saboņa, Šarūna Marčuļoņa un Rimas Kurtinaiša skolas. KBK dibinātāji ir Krištopana ģimenes locekļi, vēl viens bijušais basketbolists - Valsts prezidentes kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars un viņa sieva Ieva, kā arī vēl vairākas personas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu