Novickis par Dončiču: Neko tamlīdzīgu 20 gadu laikā neesmu redzējis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/AFP/Scanpix

Vācijas basketbola leģenda Dirks Novickis ir sajūsmā par Dalasas "Mavericks" komandas ieguvumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, slovēņu brīnumbērnu Luku Dončiču. Viņš talantīgajam basketbolistam paredz spožu nākotni. 

"Dončičs Dalasā atrodas nedēļu. Viņš katru dienu daudz trenējas, un man ir patīkami to redzēt," "105,3 The Fan Radio" sacīja Novickis. "Savam augumam Luka neticami labi kontrolē bumbu un teicami izpilda "pick and roll". Viņš arī pārsteidzoši labi pārredz laukumu. Nevaru noticēt, ka šim spēlētājam ir 19-20 gadu."

Dončičs, vēl nesasniedzis 20 gadu slieksni, jau ieguvis visus Eiropas basketbolā iespējamos augstākos apbalvojumus. Turklāt viņš kopā ar Slovēnijas izlasi 2017. gadā pārsteidzoši triumfēja Eiropas čempionātā. 

Iepriekšējā sezonā Dončičs, pārstāvot Madrides "Real", kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu. Viņš izpelnījās sezonas vērtīgākā spēlētāja godu un tika nosaukts par Eirolīgas "Final Four" MVP. 

"20 gadu laikā basketbolā neko tamlīdzīgu neesmu redzējis. Turklāt viņam ir lielisks metiens. Pēc kāda laiciņa Dončičs kļūs par komandas līderi un tāds būs ilgus gadus. Viņš ir spēcīgāks, nekā es biju viņa vecumā. Jā, es labi uzbruku grozam, bet es tik labi neesmu pārredzējis laukumu," pastāstīja Novickis. 

Šobrīd 40 gadus vecais Novickis "Mavericks" komandu pārstāvējis jau 20 sezonas pēc kārtas. Viņš spēlēs arī nākamajā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu