"Viņš mani nosauca par nelieti". Braients atklāj, kā motivējis Gasolu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Losandželosas "Lakers" leģenda Kobe Braients atklājis, kā motivējis komandas biedru Pau Gasolu, lai viņu pārstāvētā vienība triumfētu 2008./2009. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. 

"Šis ir viens no maniem mīļākajiem stāstiem," intervijā "The New York Times" autoram Luisam Housam pastāstīja Braients. "Bet Pau nevar ciest, kad es par to runāju. Viņam riebjas."

Abi basketbolisti "Lakers" komandā kopā spēlēja no 2008. līdz 2014. gadam.  

"2008. gada finālā mēs zaudējām Bostonas "Celtics" komandai. Fiziski tā bija ļoti smaga sērija, viņi no mums izsita ārā visu. Pēc tam sekoja olimpiskās spēles, kurās ASV finālā pieveica Spāniju. Pēc tam sekoja "Lakers" treniņnometne. Pau ieradās jau pirmajā dienā un ieraudzīja, ka es uz viņa skapīša esmu uzkāris savu zelta medaļu. Valsts Pau ir pati dārgākā, tāpēc, tiklīdz viņš to ieraudzīja, satrakojās un nosauca mani par nelieti. Es teicu: "Klausies, Pau. Tu zaudēji "Celtics", pēc tam finālmačā par olimpisko zeltu. Nepieļausim to, ka tu zaudē arī trešo finālu pēc kārtas. Uzvarēsim šosezon," stāstīja Braients. 

2008. gada NBA finālā "Lakers" Bostonas basketbolistiem sērijā līdz četrām uzvarām piekāpās ar 2-4. Gasols Losandželosas klubā maiņas darījuma rezultātā no Memfisas "Grizzlies" nonāca 2008. gada 1. februārī. 

"Mums vajadzēja viņa palīdzību, un viņš nepievīla," atceras Braients. "Mēs ne tikai izcīnījām titulu, bet izdarījām to divreiz pēc kārtas."

Pau Gasols ar Braientu ir tuvi draugi. 

Foto: REUTERS/SCANPIX

Braients savas karjeras laikā izcīnīja divus NBA čempiontitulus, bet Gasols divus. Spānis vēl turpina savas profesionāļa gaitas. Arī nākamsezon viņš būs Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio "Spurs" vienībā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu