Vācija rīkos 2024. gada Eiropas čempionātu futbolā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Čeferins
Aleksandrs Čeferins Foto: AFP/LETA

Vācija ceturtdien tika izvēlēta par 2024.gada Eiropas čempionāta futbolā saimnieci.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) izpildkomitejas balsojumā Vācija apsteidza savu vienīgo konkurenti Turciju, iegūstot 12 balsis, kamēr turkiem tika četras.

"Mums bija divi spēcīgi pieteikumi rīkot šo čempionātu. Vācija un Turcija ir futbola valstis. Turnīru rīkot gan var tikai viena valsts, un tā ir Vācija."

Līdz ar to Vācija šāda mēroga turnīru rīkos otro reizi vēsturē - iepriekš tā to darīja 1988.gadā.

"Mums ir lieliski stadioni un skatītāji, kuri mīl uz tiem doties. Gribam, lai šis turnīrs būtu pamatīga ballīte," teica kādreizējais Vācijas izlases kapteinis Filips Lāms, kurš gatavojas kļūt par orgkomitejas vadītāju.

Vācijā gaidāmajā 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā sacentīsies 24 komandas, kas spēles aizvadīs kopumā desmit pilsētās - Berlīnē, Ķelnē, Dortmundē, Diseldorfā, Frankfurtē, Gelzenkirhenē, Hamburgā, Leipcigā, Minhenē un Štutgartē.

Savukārt fināls notiks Minhenē vai Berlīnē.

Savā pastāvēšanas vēsturē Vācija divreiz ir rīkojusi arī Pasaules kausu - 1974. un 2006.gadā.

Tikmēr Turcija jau kārtējo reizi zaudēja cīņā par šāda veida futbola turnīra rīkošanu. Tā iepriekš bija pieteikusies uz 2008., 2012. un 2016.gada Eiropas čempionātu organizēšanu.

Vācijas pilsēta Minhene ir arī viena no 2020.gada Eiropas čempionāta saimniecēm, jo šis turnīrs notiks uzreiz vairākās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu