Kļičko: Usiks mani šokēja

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks un Vladimirs Kļičko
Oleksandrs Usiks un Vladimirs Kļičko Foto: AFP/ITAR-TASS/LETA/TVNET kolāža

Bijušais pasaules čempions boksā ukrainis Vladimirs Kļičko pēc aizvadīta sparinga treniņa ir patīkami pārsteigts par tautieša Oleksandra Usika prasmēm ringā.

Vladimirs Kļičko kopā ar brāli Vitāliju dominēja pasaules boksā smagsvaru kategorijā, deviņus gadus pēc kārtas nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. Laika posmu no 2006. līdz 2015. gadam dēvē par "Kļičko ēru".

Savukārt tagad lielu atpazīstamību ieguvis Usiks, kurš šobrīd ir neapstrīdams pasaules čempions pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem), bet nākotnē viņš plāno pāriet uz smagsvaru kategoriju.

"Mani šokēja Oleksandrs Usiks, viņam šobrīd ir lieliski rezultāti. Viņš vēl ir ļoti jauns. Ar nelielu skaitu cīņu viņš ir jau kļuvis par neapstrīdamu pasaules čempionu," portālā "isport.ua" citēts Kļičko.

Pašlaik 31 gadu vecais Usiks, kurš 2012. gadā kļuva par olimpisko čempionu, profesionāla boksera karjerā aizvadījis 15 cīņas, 11 dueļos panākumu gūstot ar nokautu. Viņa īpašumā ir leģendārā Muhameda Ali trofeja, WBO, WBC, IBF un WBA Super josta, kā arī prestižā žurnāla «The Ring» josta.

"Pirms trim nedēļām mēs aizvadījām sparingu. Viņam ir skaista tehnika. Man klājās ļoti grūti, kaut arī joprojām esmu labā formā. Domāju, ka viņam ir labas izredzes smagsvaru kategorijā," sacīja 42 gadus vecais Kļičko, kurš pērn noslēdza boksera karjeru.

Kļičko arī piebilda, ka ir vajadzīgs laiks, lai pārietu no pirmā smagā svara uz smagsvariem, jo tehnika šajās kategorijās ir atšķirīga.

Usikam nākamā cīņa paredzēta 10. novembrī Mančestrā (Lielbritānija), kur viņš centīsies aizstāvēt pasaules čempiona josta pirmā smagā svara kategorijas duelī pret britu Toniju Beljū.

35 gadus vecais Beljū karjerā piedalījies 33 cīņās, tiekot pie 30 uzvarām (20 ar nokautu), bet piedzīvojis divus zaudējumus un vienu neizšķirtu.

"Novēlu savam tautietim turpināt uzvaru sēriju. Cīņa pret Beljū nebūs viegla. Teikšu to, ko fani jau zina, - Beljū ir labs bokseris, kurš ringā var sagādāt pārsteigumu. Šī cīņa būs aizraujoša līdzjutējiem visā pasaulē," uzskata Kļičko.

Jāpiebilst, ka Usiku pārstāv brāļu Kļičko dibinātā "K2 Promotions" kompānija, kas nodarbojas ar bokseru menedžmentu un promotēšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu