"Lakers" ar Džeimsu priekšgalā jauno NBA sezonu sāk ar neveiksmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lebrons Džeimss (priekšplānā)
Lebrons Džeimss (priekšplānā) Foto: AP/LETA

Ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno sezonu ar zaudējumu iesāka Losandželosas "Lakers" komanda, kas šosezon sastāvu pastiprinājusi ar līgas superzvaigzni Lebronu Džeimsu.

"Lakers" pretinieku laukumā ar 119:128 (31:34, 32:31, 28:28, 28:35) piekāpās Portlendas "Trail Blazers" vienībai.

Džeimss savas jaunās komandas rindās regulārajā čempionātā debitēja ar "double-double" jeb 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Tāpat viņš savai statistikai pievienoja sešas rezultatīvās piespēles, vienu bloku un vienu pārtverto bumbu.

Vēl "Lakers" rindās 20 punktus guva Džošs Hārts, bet 16 punktus pievienoja Brendons Ingrams, kā arī ar 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Reidžons Rondo.

Savukārt uzvarētājiem komandas līderis Damjans Lilards guva 28 punktus, bet vēl 24 punktus pievienoja Niks Stauskass, kamēr Kristiana Džeimsa Makoluma kontā 21 punkts.

Vēl citā mačā Maiami "Heat" spēles pēdējās sekundēs izrāva uzvaru viesos ar 113:112 (24:25, 34:34, 27:30, 28:23) pret Vašingtonas "Wizards".

Vēl sešas sekundes pirms spēles beigām rezultāts vēstīja 112:111 par labu "Wizards", taču noslēdzošajā uzbrukumā pēc neprecīza Dveina Veida metiena atlēkušo bumbu uzbrukumā savāca Kellijs Oliniks, kurš 0,2 sekundes pirms beigām izrāva savai komandai uzvaru.

Oliniks kopumā aizvadīja pieticīgu spēli, gūstot deviņus punktus, taču tieši viņš mača izskaņā bija galvenais varonis. Uzvarētājiem tikmēr rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džošs Riičardsons, kamēr "Wizards" rindās 26 punkti komandas līdera Džona Vola rēķinā.

Citā cīņā Filadelfijas "76ers" ar 127:108 (38:41, 27:17, 37:18, 25:32) uzveica Čikāgas "Bulls".

"76ers" rindās ar "triple-double" izcēlās Bens Simonss, kuram 13 punkti, 13 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles, bet "double-double" sakrāja Žoels Embīds, kuram 30 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Vēl pie "double-double" tika arī Dario Saričs, kuram 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Ar divciparu skaitli vismaz divos statistikas rādītājos izcēlās arī "Bulls" basketbolists Bobijs Portiss, kuram 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Zeks Lavīns tika pie 30 punktiem un bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā.

Piekto sezonu pēc kārtas NBA spēlēs vairāk nekā 100 ārvalstu basketbolistu, starp kuriem ir arī trīs Latvijas pārstāvji. Starp šiem 108 spēlētājiem ir arī trīs Latvijas basketbolisti - Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets").

Gaidāms, ka Porziņģis lielāko daļu šīs sezonas izlaidīs, jo viņš vēl atlabst no krustenisko saišu plīsuma, kamēr Kuruca loma "Nets" rindās vēl nav līdz galam skaidra. Savukārt Bertāns pagaidām ir vienīgais stabilais Latvijas basketbolists NBA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu