"Kurbads" uzvar Šuplera vadīto "Donbass" un iekļūst Kontinentālā kausa 3. kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Kurbads" komanda
"Kurbads" komanda Foto: Romāns Kokšarovs

Latvijas čempionvienība hokejā "Kurbads" svētdien sasniedza Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešo kārtu.

"Kurbads" savā ledus hallē otrā posma C grupas noslēdzošajā mačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", ko vada Latvijā labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers.

"Kurbads" turnīra trešajā kārtā novembra vidū sacentīsies vienā grupā ar Kokšetau "Arlan" (Kazahstāna), "Gomeļ" (Baltkrievija) un mājinieci Lionas "Lions" (Francija), ko pārstāv uzbrucēji Martins Lavrovs, Artūrs Mickevičs un Ainārs Podziņš.

Spēles pirmajā periodā mača favorītiem "Kurbada" hokejistiem neizdevās uzlauzt pretinieku vārtus. Mača rezultāts tika atklāts vien otrā perioda sestajā minūtē, kad precīzi meta "Kurbada" uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet nepilnas četrarpus minūtes vēlāk Lauris Rancevs panāca divu vārtu pārsvaru.

Tiesa, spēles otrajā daļā rīdzinieki nespēja turpināt ieņemto tempu un vārtus neguva, turklāt trešā perioda vidū Dmitro Ignatenko laukuma saimnieku pārsvaru samazināja līdz minimumam. Atlikušajās desmit minūtēs Latvijas čempione nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 2:1.

Rīdziniekiem par labāko tika atzīts vārtsargs Uldis Čalpa, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Vārtsargs Čalpa un uzbrucējs Cipulis tika atzīti par labākajiem spēlētājiem savās pozīcijās, kamēr labākā aizsarga gods tika Islandes kluba Agireiri "Skautafelag" spēlējošajam trenerim, somam Jussi Siponenam. Rezultatīvākā spēlētāja balvu saņēma Edgars Homjakovs, kurš trīs spēlēs guva sešus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Vēl svētdien "Skautafelag" ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja Spānijas vienību Sansevastjanas "Txuri Urdin".

Šajā kārtā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs triumfēja "Kurbads", kam ar sešiem punktiem sekoja "Donbass", trīs punkti bija "Skautafelag" vienībai, kamēr "Txuri Urdin" palika bešā.

"Kurbads" piektdien pirmajā mačā ar 9:2 sagrāva "Skautafelag" hokejistus, bet otrajā ar 8:1 apspēlēja "Txuri Urdin". Savukārt "Donbass" vispirms ar 6:2 uzveica "Txuri Urdin", kamēr pēc tam ar 6:3 bija labāks arī pār "Skautafelag" spēlētājiem.

Kontinentālā kausa fināls būs nākamā gada janvārī.

Uz šo turnīru "Kurbads" vienību papildinājuši pieredzējušie pašmāju speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs. Abi Latvijas treneri pēc amatu zaudēšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos šobrīd ir bez darba un palīdz "Kurbada" galvenajam trenerim Aleksandram Macijevskim.

"Kurbads" Kontinentālā kausa izcīņas posmu uzņēma otro gadu pēc kārtas.

Aizvadītajā sezonā "Kurbads" nesasniedza Dānijā notikušā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas "Steelers".

Pagājušajā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Baltkrievijas komanda Minskas "Junostj", bet vienu sezonu iepriekš Kontinentālajā kausā triumfēja Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas "Panthers", kas finālā pieveica "Ritten Sport" ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Savukārt "Kurbads" pagājušajā sezonā triumfēja "Optibet" Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālā, ar rezultātu 4-0 apspēlējot "Zemgale"/LLU hokejistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu