Boltam neizdodas vienoties ar Austrālijas futbola komandu "Mariners"

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Useins Bolts
Useins Bolts Foto: EPA/LETA

Leģendārajam jamaikiešu sprinterim Useinam Boltam nav izdevies vienoties ar Austrālijas augstākās futbola līgas vienību Gosfordas "Mariners".

Pašlaik 32 gadus vecais Bolts jau kopš augusta atrodas "Mariners" klubā, kur cenšas tikt pie līguma, taču jamaikieša finansiālās prasības esot pārāk augstas, kā rezultātā abām pusēm, visticamāk, neizdosies vienoties.

Kā norāda klubs, tam būtu nepieciešams papildu finansējums no ārējiem avotiem, lai varētu noslēgt līgumu ar Boltu.

Kamēr vienošanās netiks panākta, Bolts netrenēsies ar "Mariners" komandu, tomēr arī kontrakta noslēgšanas gadījumā jamaikietis Austrālijas augstākajā līgā nespēlēs.

"Uzskatām, ka Bolts ar vēl lielākas intensitātes individuālajiem treniņiem un papildu spēles laiku savas prasmes uzlabos vēl vairāk," teikts kluba paziņojumā, uzslavējot sprintera progresu. "Tomēr klubs nevar atļauties Boltu iespēlēt Austrālijas čempionātā."

"Mariners" un Bolts pašlaik runā ar atbalstītājiem, lai abas puses varētu vienoties.

Vēl pagājušajā nedēļā Bolts noraidīja divu gadu līguma piedāvājumu no Maltas čempiones "Valletta".

Līdz šim Bolts piedalījies "Mariners" pārbaudes spēlēs, izceļoties arī ar pāris vārtu guvumiem.

Bolta ilgtermiņa pārbaudes laiks ir izraisījis plašu rezonansi visā pasaulē, kā rezultātā pat uz "Mariners" treniņmačiem pulcējas vairāki tūkstoši skatītāju, lai gan parastā situācijā tie būtu vien pāris simti.

Vieglatlēta karjeru noslēgušais Bolts jau iepriekš vairākkārt pauda vēlmi sākt profesionāla futbolista karjeru, taču līdz šim viņam ar šā mērķa sasniegšanu nesekmējās.

Marta izskaņā Bolts devās uz pārbaudēm Vācijas bundeslīgas komandā Dortmundes "Borussia" un aizvadīja dažus treniņus kopā ar komandu. Tāpat viņš viesojies klubos Norvēģijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Jamaikas sprinteris ir pasaules rekordists 100 un 200 metru distancē. Simts metrus viņš savulaik veica 9,58 sekundēs, bet divas reizes garāku distanci noskrēja 19,19 sekundēs.

Bolts sprintera karjeru noslēdza pēc pagājušā gada pasaules čempionāta. Viņš ir astoņu olimpisko zelta medaļu un 14 pasaules čempionāta medaļu īpašnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu